Άνδρες των συριακών υπηρεσιών ασφαλείας σκότωσαν τουλάχιστον 18 ανθρώπους σε ένα χωριό στην κεντρική Συρία σήμερα, είπαν ακτιβιστές, διευκρινίζοντας ότι τουλάχιστον πέντε από τα θύματα ήταν παιδιά.

Ένα βίντεο που ανάρτησαν ακτιβιστές στο Διαδίκτυο απεικονίζει σορούς τυλιγμένες με κουβέρτες και αιμόφυρτες. Επτά από τα θύματα ανήκαν «στην ίδια οικογένεια»–ο πατέρας, η μητέρα και πέντε παιδιά, περιλαμβανομένου ενός βρέφους 10 μηνών, είπε ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, επικεφαλής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι τα θύματα ανήκαν σε οικογένειες αγροτών στο χωριό Χαλφίγια, στην επαρχία Χάμα. Οι άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας τους συγκέντρωσαν και άνοιξαν πυρ, σύμφωνα με τους ακτιβιστές.

Αρκετές από τις σορούς που απεικονίζονται στο βίντεο είχαν τραύματα από σφαίρες στα κεφάλια.

Το κίνητρο των δολοφονιών δεν είναι σαφές ακόμη. Η Χάμα βομβαρδίζεται επί τρεις εβδομάδες και έχει διακοπεί κάθε επικοινωνία με την πόλη.

Σύμφωνα με ακτιβιστές, την Πέμπτη δολοφονήθηκαν 13 άνθρωποι, μέλη της εκτεταμένης οικογένειας αλ Ασάαντ, που φέρει το όνομα του επικεφαλής των ανταρτών οι οποίοι μάχονται κατά των κυβερνητικών δυνάμεων, Ριάντ αλ Ασάαντ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook