Ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντίμιρ Πούτιν κατηγόρησε χθες τις δυτικές δυνάμεις ότι προσπαθούν να προχωρήσουν σε "αλλαγή καθεστώτος" στο Ιράν με την πρόφαση της καταπολέμησης της διάδοσης των πυρηνικών όπλων, σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

"Πιστεύω ότι με την πρόφαση της καταπολέμησης της διάδοσης των πυρηνικών όπλων (...) γίνονται προσπάθειες ενός άλλου είδους και τίθενται άλλοι στόχοι, αλλαγής του καθεστώτος", δήλωσε ο Πούτιν.

"Έχουμε αυτές τις υποψίες", πρόσθεσε στη διάρκεια επίσκεψής του στο πυρηνικό κέντρο του Σαρόφ, 560 χιλιόμετρα ανατολικά της Μόσχας.

"Και έχουμε μία θέση που διαφέρει από αυτή που προσπαθούν να μας παρουσιάσουν ως λύση στο ιρανικό πυρηνικό πρόβλημα", σημείωσε ο ρώσος πρωθυπουργός.

Οι δυτικές χώρες κατηγορούν το Ιράν ότι προσπαθεί να αποκτήσει πυρηνικά όπλα, ενώ το Ισραήλ τις τελευταίες εβδομάδες απειλεί ότι θα βομβαρδίσει τις ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις.

Η Τεχεράνη από την πλευρά της υπογραμμίζει ότι το πυρηνικό της πρόγραμμα έχει αποκλειστικά ειρηνικούς σκοπούς.

Η Ρωσία, που μέχρι τώρα έχει συνυπογράψει την επιβολή τεσσάρων γύρων κυρώσεων από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ εναντίον του Ιράν, έχει γνωστοποιήσει, όπως και η Κίνα, ότι είναι αντίθετη στην επιβολή νέων κυρώσεων.