Για 7η συνεχόμενη χρονιά το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Ρεθύμνου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα του Δήμου Ρεθύμνου, αναλαμβάνει την Υγειονομική Κάλυψη των εκδηλώσεων του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού.

Σε συνεργασία με τα Περιφερειακά Τμήματα Ηρακλείου, Χανίων, Αμαρίου, Αθηνών, Πειραιά και Ναυπλίου, η συνολική δύναμη που την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου θα βρίσκεται στο Ρέθυμνο για την κορύφωση των εκδηλώσεων, δηλαδή την μεγάλη παρέλαση των αρμάτων και το κάψιμο του Βασιλιά Καρνάβαλου, ανέρχεται στους 138 Εθελοντές Σαμαρείτες, Διασώστες, Ναυαγοσώστες και Εθελοντές Ιατρούς του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, οι οποίοι και θα φροντίσουν για την ασφάλεια των πάνω από 15.000 καρναβαλιστών και των περίπου 30.000 θεατών και επισκεπτών.

Με άρτιο πρωτοβοηθητικό και διασωστικό εξοπλισμό, δυο διασωστικά οχήματα 4Χ4, 4 διασωστικές μοτοσυκλέτες, ένα πυροσβεστικό όχημα pick-up 4Χ4 παραχώρηση από τον Δήμο Αμαρίου, 6 ποδήλατα άμεσης επέμβασης και με ανάπτυξη δικτύου ασύρματης επικοινωνίας, οι Εθελοντές για άλλη μια χρονιά θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό.

Επίσης ένα Φορειοφόρο όχημα του Ελληνικού Στρατού με Ιατρό από το 547 ΤΠ θα συνδράμει την προσπάθεια των Εθελοντών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Το Κέντρο Επιχειρήσεων, όπως και κάθε χρόνο, θα βρίσκεται στον ισόγειο χώρο του 3ου Λυκείου Ρεθύμνου, όπου σε ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες θα λειτουργήσει και Σταθμός Πρώτων Βοηθειών - Διαλογής και Διακομηδών.

Δυο μικρότεροι σταθμοί θα λειτουργούν στην Πλατεία Ιερολοχιτών και στον χωρο έξω από την Εθνική Τράπεζα στο Κολωνάκι.

Παράλληλα με την κάλυψη της Μεγάλης Παρέλασης, το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών θα διαθέσει και 16 Εθελοντές Σαμαρείτες στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου για την κάλυψη των αναγκών που θα προκύψουν.

Ο γενικός σχεδιασμός σε ότι αφορά τον τομέα της ασφάλειας ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου σε ειδική σύσκεψη στο Δημαρχείο Ρεθύμνου με συνεργασία των:

- Δήμο Ρεθύμνου

- Αστυνομική Διεύθυνση Ρεθύμνου

- Πυροσβεστικό Σώμα Ρεθύμνου

- Λιμενικό Σώμα Ρεθύμνου

- ΕΚΑΒ

- Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Ρεθύμνου

Τα τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών για την ημέρα της Μεγάλης Παρέλασης θα είναι τα 69400.33340, 6974813851 και 6974374777 από τις 14.00 έως τις 20.00

Σε κάθε περίπτωση τραυματισμού ή επείγοντος περιστατικού υγείας, οι εμπλεκόμενοι θα πρέπει πρώτα να καλούν το ΕΚΑΒ 166 και μετά να αναζητήσουν το πιο κοντινό σε αυτούς Περίπολο Άμεσης Επέμβασης του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού παρακαλεί θερμά όλους τους Καρναβαλιστές, Θεατές και Επισκέπτες να ακολουθούν τις υποδείξεις ασφαλείας των Εθελοντών, να συνεργάζονται μαζί τους και να διευκολύνουν το έργο τους!