Φόρτος εργασίας έχει πέσει στην επιτροπή ελέγχου των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης και αυτό γιατί, εκτός του «φαντομά» βουλευτή, ο οποίος έβγαλε 1.000.000 ευρώ στο εξωτερικό το Μάιο του 2011 και όλοι τον αναζητούν, ερευνά και εκείνους οι οποίοι εμφάνισαν εντυπωσιακά κενά στα «πόθεν έσχες» του 2009.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει το protothema.gr, ο έλεγχος των ορκωτών λογιστών έχει εστιάσει σε τέσσερις βουλευτές, από τους 11 που αρχικώς είχαν εντοπιστεί.

Ειδικότερα, πρόκειται για την υπόθεση που «έσκασε» τον περασμένο Δεκέμβριο και αφορούσε σε 11 βουλευτές, οι οποίοι παρουσίασαν μειωμένες τραπεζικές καταθέσεις κατά 400.000 ευρώ και πάνω σε σχέση με το «πόθεν έσχες» της περασμένης χρονιάς.

Όπως είχε δηλώσει τότε ο πρόεδρος της επιτροπής ελέγχου «πόθεν έσχες», Βαγγέλης Αργύρης, οι εντυπωσιακές μειώσεις δεν δικαιολογούνταν από αγορές ακινήτων ή άλλες κινήσεις, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν υποψίες και «αδήλωτες εκροές μεγάλων ποσών προς το εξωτερικό».

Φαίνεται όμως ότι οι περισσότεροι εκ των 11, με συμπληρωματικές δηλώσεις, δικαιολόγησαν τα κενά, με αποτέλεσμα η έρευνα να περιοριστεί σε τέσσερις βουλευτές της ΝΔ.

Από αυτούς, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, οι δύο κατέθεσαν στην επιτροπή «ποθεν έσχες» επιπλέον στοιχεία, με αποτέλεσμα να διευκρινιστούν οι όποιες «αντιφάσεις». Οι υπόλοιποι δύο αναμένεται να εμφανιστούν στην επιτροπή την ερχόμενη Δευτέρα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook