Αισιόδοξος ότι ο ΑΟ Χανιά μπορεί να πάρει θετικό αποτέλεσμα τη Κυριακή στη Ριζούπολη κόντρα στον Απόλλωνα παρουσιάστηκε στη συνέντευξη τύπου ο Γιώργος Προμπονάς.
Ο τεχνικός του ΑΟΧ εξέφρασε τη πεποίθησή του ότι η ομάδα του μπορεί να διεκδικήσει ακόμα και τη νίκη κόντρα στον Απόλλωνα αρκεί οι παίκτες του να μηδενίζουν τα λάθη και να παρουσιαστούν συγκεντρωμένοι και αποφασισμένοι:
«Ο Απόλλων Σμύρνης είναι μία ιστορική και μεγάλη ομάδα, που όμως δείχνει να περνάει μια περίοδο κάμψης. Αυτό δεν πρέπει να μας παραπλανήσει. Ο Απόλλωνας είναι πολύ δυνατός με μεγάλη ποιότητα παικτών και πρέπει να είμαστε έτοιμοι διότι ο βαθμός δυσκολίας θα είναι υψηλός.
Είμαστε όμως αισιόδοξοι ότι μπορούμε να πάρουμε αποτέλεσμα. Αρκεί να είμαστε προσεχτικοί, να περιορίσουμε τα προσωπικά λάθη που μας έχουν κοστίσει στις τελευταίες αναμετρήσεις, να έχουμε ευστοχία στις φάσεις που θα μας παρουσιαστούν και φυσικά να διαθέτουμε τα ψυχικά αποθέματα που απαιτεί αυτό το ματς
».

Ο Προμπονάς δεν δίστασε να τονίσει ότι αυτή τη περίοδο η ψυχολογία στην ομάδα δεν είναι η καλύτερη, αλλά όπως επεσήμανε τη ψυχολογία τη φτιάχνει ο προπονητής μέσα από τη προπόνηση πριν από κάθε ματς: «Χωρίς να θέλω να κρύβομαι η ψυχολογία της ομάδας, δεν είναι καλύτερη. Όμως δεν πρέπει να στεκόμαστε εκεί. Πρέπει να βλέπουμε κάθε ματς ξεχωριστά να φτιάχνουμε τη ψυχολογία μας και σίγουρα να δεν πρέπει να επηρεαστούμε από το γεγονός ότι έχουμε τέσσερις ήττες».

Ο προπονητής του ΑΟΧ ξεκαθάρισε ότι η ομάδα του δεν μπορεί να επιλέγει παιχνίδια από δω και πέρα, έθεσε ως όριο τους 37-38 βαθμούς για την παραμονή, ενώ διαφώνησε ότι το παιχνίδι με τη Χερσόνησο που ακολουθεί είναι κάτι ξεχωριστό
«Είναι σημαντικό το ματς με τη Χερσόνησο, αλλά δεν θα κρίνει τη παραμονή μας. Βεβαίως πρέπει να το κερδίσουμε αλλά ακόμα και αν πάρουμε τους τρεις βαθμούς δεν θα είναι αρκετοί για να μας εξασφαλίσουν τη σωτηρία. Ακόμα χρειάζονται πολύ πόντοι αφού θεωρώ ότι η παραμονή θα κριθεί στους 37 με 38 βαθμούς. Αυτό σημαίνει ότι η ομάδα χρειάζεται αρκετούς πόντους ακόμα για να σωθεί. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να επιλέγουμε παιχνίδια, οπότε για μας κάθε ματς είναι σημαντικό. Θα ψάχνουμε βαθμούς σε κάθε αγώνα ανεξαρτήτου αντιπάλου και έδρας»

Στα αγωνιστικά ο ΑΟΧ ουσιαστικά θα ολοκληρώσει την προετοιμασία του για το παιχνίδι στη Ριζούπολη σήμερα με προπόνηση στη Μ.Ελιά, ενώ αύριο το πρωί θα γίνει χαλάρωμα και θα βγει η αποστολή που θα αναχωρήσει για την Αθήνα το απόγευμα.

Ο Προμπονάς, δεν μπορεί να υπολογίζει τους τιμωρημένους Ιασωνίδη και Τεπετό, τον τραυματία Τσιτλακίδη και τον στρατευμένο Πλουσή.