Η κίνηση στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου παρουσιάζει μείωση σε σχέση με πέρυσι, για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.

Σύμφωνα με στοιχεία του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής, από το λιμάνι του Πειραιά πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 10 αναχωρήσεις πλοίων με 10.814 επιβάτες, ενώ πέρυσι έγιναν 14 με 11.342 επιβάτες.

Για τον Αργοσαρωνικό έγιναν 26 δρομολογήσεις πλοίων με 4.875 επιβάτες, ενώ πέρυσι 33 δρομολόγια με 4.226 επιβάτες.

Από το λιμάνι της Ραφήνας, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναχώρησαν επτά πλοία με 3.720 επιβάτες, ενώ πέρυσι έγιναν 9 δρομολογήσεις με 3.272 επιβάτες. Τέλος από το Λαύριο πραγματοποιήθηκαν τέσσερις αναχωρήσεις πλοίων με 996 επιβάτες ενώ πέρυσι είχαμε 7 απόπλους πλοίων με 1113 επιβάτες.

Το Λιμενικό σώμα συμβουλεύει όσους πρόκειται να ταξιδέψουν με αυτοκίνητο, να φτάνουν στο λιμάνι μιάμιση ώρα πριν την αναχώρηση του πλοίου τους.

Σε περίπτωση αλλαγής η καθυστέρησης δρομολογίου πλοίου, λόγω βλάβης, ενδέχεται προγραμματισμένα δρομολόγια να τροποποιηθούν.

Στο 14541 του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά υπάρχει όλο το 24ωρο προαναγγελία των αναχωρήσεων και των αφίξεων των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά, του Λαυρίου και της Ραφήνας. Για το αλλοδαπό επιβατικό κοινό παρέχεται η ίδια πληροφόρηση (την ημέρα του ταξιδιού) από την Τουριστική Αστυνομία (τηλ. 171).

zougla.gr