Έχει επιβεβαιωθεί ότι η Lamborghini εργάζεται πάνω σε ένα SUV ώστε να γίνει το τρίτο μοντέλο στη γκάμα της. Ανώτερο στέλεχος της Audi είχε δηλώσει ότι το αυτοκίνητο θα παρουσιαστεί στην έκθεση του Πεκίνου σε μορφή πρωτότυπου στα τέλη του Απρίλη, και θα δείχνει πως θα μοιάζει το τρίτο μοντέλο της Lamborghini.

Τώρα μαθαίνουμε ότι το πρωτότυπο ονομάζεται MLC, θα είναι τρίπορτο και θα διαθέτει το μπροστά μέρος της Estoque Concept. Το αυτοκίνητο θα αντικαταστήσει το LM002, έχει κωδική ονομασία LB 736, θα ζυγίζει λιγότερο από 2.000 κιλά, θα είναι κατασκευασμένο από carbon και αλουμίνιο, θα έχει μήκος κοντά στα 5 μέτρα και θα έχει παρόμοια κεκλιμένη γραμμή οροφής όπως η BMW X6.

Θα κατασκευαστεί πάνω στην MLB/MLP (Modularer Längsbaukasten /Modular Longitudinal Platform) της Volkswagen, την ίδια που θα φορέσουν τα επόμενα Porsche Cayenne, Volkswagen Touareg και Audi Q7 και μηχανικά θα φορά τον V10 5.2-λίτρων κινητήρα απόδοσης κοντά στα 590 άλογα, ενώ αργότερα θα αποκτήσει και υβριδική έκδοση η οποία θα αποδίδει κοντά στα 700 άλογα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook