Προειδοποίηση ότι θα ξεκινήσει \”ιερό πόλεμο\” ενόψει έναρξης των κοινών αμερικανικών και νοτιοκορεατικών ασκήσεων, τις οποίες χαρακτηρίζει \”κεκαλυμμένη κήρυξη πολέμου\”, απηύθυνε η Βόρεια Κορέα.

Οι κοινές στρατιωτικές ασκήσεις θα πραγματοποιηθούν από τις 27 Φεβρουαρίου έως τις 9 Μαρτίου και η επιτροπή Εθνικής Αμυνας της Βόρειας Κορέας τις χαρακτήρισε ως σφραγίδα μιας \”ασυγχώρητης πολεμικής υστερίας\”.

Στην ανακοίνωσή της τόνισε ακόμη, ότι ο στρατός και ο λαός της θα αντισταθούν με \”έναν ιερό πόλεμο σύμφωνα με τα δικά μας πρότυπα\”.

\”Οι στρατιωτικές ασκήσεις είναι μια πολεμική υστερία που άρχισαν οι γκάγκστερ για να βεβηλώσουν την περίοδο του πένθους μας και μια ασυγχώρητη παραβίαση της κυριαρχίας και της αξιοπρέπειάς μας\”, σημείωσε η Επιτροπή.

Το κείμενο αυτό είναι η τελευταία μέχρι τώρα προειδοποίηση προς τη Σεούλ, μετά το θάνατο του πρώην ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ-Ιλ στις 17 Δεκεμβρίου και την ανάδειξη στην ηγεσία της χώρας του νεότερου από τους γιούς του, του Κιμ Γιονγκ-Ουν.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook