Αυξημένα θα είναι τα μέτρα που θα λάβει το τμήματ τροχαίας Ηρακλείου κατά το τριήμερο της Αποκριας και της Καθαρής Δευτέρας.

Ειδικότερα:

 Ανακοινώνεται ότι εν όψει του τριημέρου της Αποκριάς και της Καθαρής Δευτέρας του έτους 2012, και συγκεκριμένα κατά τη χρονική περίοδο από Παρασκευή 24-02-2012 έως και την Καθαρή Δευτέρα 27-02-2012, από την Υπηρεσία μας σε συνεργασία με την Ο. Ε. Π. Τ. Α. και τα Τμήματα Υπαίθρου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου θα ληφθούν αυξημένα μέτρα τροχαίας σε όλο το οδικό δίκτυο του Νομού για την εξασφάλιση ομαλών συνθηκών κυκλοφορίας και την αποτροπή τροχαίων ατυχημάτων με ιδιαίτερη έμφαση κατά την έξοδο και την επιστροφή των εκδρομέων.

Γνωρίζεται επίσης , η κυκλοφορία όλων των οχημάτων θα διακοπεί:

Την Κυριακή
26-02-2012 στην περιοχή του Δ.Δ. Τύμπακίου, στο τμήμα της Εθνικής οδού Ηρακλείου- Μοιρών από την είσοδο του Δ.Δ. Τύμπακίου μέχρι και την έξοδο ήτοι από τη συμβολή με την Ε.Ο.Ηρακλείου – Κόκκινου Πύργου, κατά τις ώρες 14:00 έως 17:00, λόγω εκδηλώσεων Απόκρεω που θα πραγματοποιηθούν στα παραπάνω δημοτικά διαμερίσματα και τα οχήματα θα κινούνται μέσω παρακαμπτήριων οδών .

Τη Δευτέρα
27-02-2012 στην περιοχή του Δ.Δ. Αγίας Βαρβάρας, στο τμήμα της Εθνικής οδού Ηρακλείου- Μοιρών από το 30ο χλμ έως το 35ο χλμ, κατά τις ώρες 12:00 έως 14:00, λόγω εκδηλώσεων Απόκρεω που θα πραγματοποιηθούν στα παραπάνω δημοτικά διαμερίσματα και τα οχήματα θα κινούνται μέσω παρακαμπτήριων οδών .

Εφιστούμε την προσοχή των οδηγών, για την τήρηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και ιδίως των διατάξεων η παραβίαση των οποίων οδηγεί σε θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα όπως:
· Οδήγηση σε κατάσταση μέθης
· Υπερβολική ταχύτητα – αντικανονικό προσπέρασμα – είσοδος στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.
· Παραβίαση διπλής διαχωριστικής γραμμής
· Παραβίαση προτεραιότητας ή φωτεινής σηματοδότησης
· Κανονικότητα κυκλοφορίας – ταχογράφου – κανονικό μεταφοράς και ασφάλειας επιβατών – την τοποθέτηση και διασφάλιση της μεταφοράς των εμπορευμάτων – ελαστικά – υπέρβαρο φορτηγών – ωράριο εργασίας οδηγών, για μεγάλα οχήματα (λεωφορεία – φορτηγά –μηχανήματα έργων κ.λ.π ).

Καθώς και των παραβάσεων που επιδεινώνουν ή επιτείνουν τις συνέπειες των τροχαίων ατυχημάτων όπως:
· Χρήση ζώνης ασφαλείας και παιδικού καθίσματος για τα παιδιά
· Χρήση προστατευτικού κράνους από οδηγούς και επιβάτες δικύκλων

Επισημαίνουμε την προσοχή των οδηγών για τα σημεία των Εθνικών Οδών που έχουν χαρακτηρισθεί ως επικίνδυνα λόγω διαμόρφωσης του δρόμου και συχνότητας τροχαίων ατυχημάτων που είναι:

Α’ Εθνική Οδό Ηρακλείου–Φαιστού -Αγίας Γαλήνης :

· Από Διασταύρωση Αμπελούζου έως είσοδος Καπαριανών

· Από Μοίρες έως Τυμπάκι.

Β΄ Εθνική Οδό Ηρακλείυ – Βιάννου:

· Από ΒΙ.ΠΕ. Ηρακλείου έως Δ/ση Πεζών-Πύργου-Βιάννου.

Διευκρινίζεται ότι:

· Το όριο ταχύτητας καθορίζεται με τις υφιστάμενες πινακίδες σήμανσης.

· Καθημερινά θα λειτουργεί όλο το 24ωρο το υπηρεσιακό αυτ/το που φέρει το RADAR για βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων και ταχύτητας ενώ όλα τα συνεργεία ελέγχων που θα κινούνται στο Εθνικό Δίκτυο, θα είναι εφοδιασμένα με συσκευές μέτρησης οινοπνεύματος.

Ζητούμε την κατανόηση των οδηγών με την παράκληση για έγκαιρο προγραμματισμό των μετακινήσεων τους, ώστε να μην πιέζονται χρονικά και τους ευχόμαστε καλές Αποκριές.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook