Μόλις ένα ευρώ για κάθε… κιλό του χρηματοκιβωτίου που «σήκωσαν», ήταν το κέρδος των άγνωστων ιερόσυλων που τρύπωσαν στην εκκλησία του Αγίου Νεκταρίου στο Φαληράκι της Ρόδου παραβιάζοντας ένα ανασφάλιστο παράθυρο και κατέβασαν τις ασφάλειες της ηλεκτροδότησης!

Το χρηματοκιβώτιο του ναού ζυγίζει σχεδόν ένα τόνο και σίγουρα οι δράστες… κοπίασαν αρκετά ώσπου να το μεταφέρουν έξω από την εκκλησία και να το φορτώσουν σε κάποιο όχημα που είχαν φέρει μαζί τους. Ωστόσο, οι κόποι τους δεν είχαν αντίκρισμα, αφού μέσα δεν υπήρχαν περισσότερα από 1.000 ευρώ!

Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες έγινε στόχος ιερόσυλων η εκκλησία της Θεοτόκου Σγουροπουλιά στην περιοχή του Καλαμακίου Ζακύνθου. Στόχος των δραστών που διέρρηξαν την πλαϊνή πόρτα, ήταν τα πολύτιμα αφιερώματα των πιστών που υπήρχαν στο εικόνισμα της Παναγίας και για να τα πάρουν έσπασαν το τζάμι της. Ο εφημέριος της εκκλησίας αντιλήφθηκε την κλοπή το επόμενο πρωί και ειδοποίησε την Αστυνομία που ερευνά για τον εντοπισμό των δραστών. Η αξία των κλεμμένων ταμάτων είναι ανυπολόγιστη.