Συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή, από τον Δήμαρχο Γιώργη Μαρινάκη και τον Αντιδήμαρχο Γιώργο Γεωργαλή, με το Δ.Σ της ΕΛΜΕΡ με σκοπό την ενημέρωσή τους για το προγραμματισμό του Δήμου Ρεθύμνης σχετικά με τα σχολικά κτηριακά συγκροτήματα της Β/θμιας Εκπαίδευσης.

Πιο συγκεκριμένα επισήμαναν, πως ο Δήμος έχει θέσει σε απόλυτη προτεραιότητα την κατασκευή 2 σχολείων, Γυμνασίου – Λυκείου στο Ατσιπόπουλο και στην περιοχή του Σταυρωμένου, σε οικόπεδα του Δήμου.
Εντός των ημερών, εξάλλου, θα υπογραφούν τα συμβόλαια μεταξύ του Δήμου Ρεθύμνης και της ΧΕΝ προκειμένου να περιέλθει στην κυριότητα του Δήμου Ρεθύμνης το οικόπεδο της ΧΕΝ που βρίσκεται στην περιοχή του Τιμίου Σταυρού, στο οποίο εξετάζεται η δυνατότητα κατασκευής σχολικού συγκροτήματος Β/θμιας Εκπαίδευσης.

Επιπλέον, ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος κοινοποίησαν στον Πρόεδρο και τα Μέλη του ΔΣ της ΕΛΜΕΡ το περιεχόμενο της Μελέτης που εκπόνησε το «Εργαστήρι Αντισεισμικής Αξιολόγησης Κατασκευών» του κ. Ελευθ. Δασκαλάκη και αφορά τη στατικότητα του 1ου Γυμνασίου Ρεθύμνου.

Τέλος, οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη αντάλλαξαν απόψεις για το θέμα της αναστολής λειτουργίας του Γυμνασίου Αργυρούπολης την οποία προτείνει ο Διευθυντής της Β/θμιας κ. Ταξάκης και οι εκπρόσωποι της ΕΛΜΕΡ κατέθεσαν την διαφωνία τους με τη συγκεκριμένη πρόταση.
 
Ο Αντιδήμαρχος κ. Γεωργαλής δεσμεύτηκε να μεταφέρει στην Υπουργό Παιδείας κα Αννα Διαμαντοπούλου την άποψη της ΕΛΜΕΡ και του Τοπικού Συμβουλίου Αργυρούπολης για το θέμα αυτό, στο πλαίσιο της προγραμματισμένης του συνάντησης με την Υπουργό την προσεχή Δευτέρα, στην Αθήνα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook