Συναγερμός έχει σημάνει στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, το βράδυ του Σαββάτου, μετά τον εντοπισμό εμπρηστικής βόμβας σε βαγόνι του συρμού του μετρό στο Αιγάλεω, που θα ξεκινούσε λίγο μετά τις 6 το απόγευμα με κατεύθυνση το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Οι Αξιωματικοί όπως δημοσιεύει το protothema.gr, βρίσκονται σε κατάσταση alert καθώς, είναι η πρώτη φορά που παρατηρείται ένα τέτοιου είδους «χτύπημα», που επιδιώκει θύματα. Και αυτό γιατί η βόμβα ήταν προγραμματισμένη να εκραγεί στις 18:25, τη στιγμή δηλαδή που το βαγόνι θα είχε παραλάβει πολίτες.

Ο εμπρηστικός μηχανισμός αποτελείτο από ένα τετραλιτρο μπιτόνι βενζίνης, ρολόι και ηλεκτρική σύνδεση, τον οποίο ανακάλυψε οδηγός του συρμού, λίγο πριν αναχωρήσει από τον σταθμό.

Σημειώνεται ότι προ τετραετίας είχαν γίνει εμπρηστικές επιθέσεις σε ακινητοποιημένους συρμούς σε σταθμό του ΗΣΑΠ στην Κηφισιά.

Μετά τις 20:25 άνοιξε για το κοινό ο σταθμός του Αιγάλεω.

Αυτό που απασχολεί την Αντιτρομοκρατική είναι το ποιοι είναι αυτοί που θέλησαν να «χτυπήσουν» το μετρό εν κινήσει, πιθανότατα να πρόκειται για νέα οργάνωση, αλλά και το εάν θα υπάρξουν στο μέλλον και άλλα περιστατικά.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook