Σημαντική δημοπράτηση έχουμε από τον Οργανισμό Ανάπτυξης Δυτικής Κρήτης και συγκεκριμένα πρόκειται για το έργο με τίτλο \”Έργα συλλογής και μεταφοράς λυμάτων Κισάμου\” υποέργο 1: \”συλλογή και μεταφορά λυμάτων Κισάμου\”.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 9.439.024 (ποσό χωρίς ΦΠΑ). Η ημέρα δημοπράτησης είναι στις 24 Απριλίου 2012 ενώ ο απαιτούμενος χρόνος υλοποίησης ορίστηκε σε 24 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

Τα έργα συλλογής και μεταφοράς λυμάτων Κισάμου αφορούν

1. Επέκταση του υφιστάμενου ανατολικού παραλιακού κυρίου αγωγού μεταφοράς.
2. Επέκταση του υφιστάμενου δυτικού παραλιακού κυρίου αγωγού μεταφοράς λυμάτων.
3. Επέκταση του δυτικού παραλιακού κυρίου αγωγού μεταφοράς λυμάτων.
4. Δίκτυα δευτερευόντων και τριτευόντων αγωγών ελευθέρας ροής, συλλογής των λυμάτων και προσαγωγής τους στον κύριο αγωγό μεταφοράς λυμάτων, εντός και περιμετρικά του Σχεδίου Πόλεως Κισάμου, συνολικού μήκους 27 810 m, οι οποίοι τοποθετούνται σε υφιστάμενους δρόμους.
5. Αγωγός, μήκους 6 630 m, προσαγωγής των λυμάτων τόσο του οικισμού Πλατάνου όσο και των ενδιάμεσων οικισμών Γραμβούσας, Ζερβιανών, Αγ. Γεωργίου, Νέου Χωριού και Τραχήλου στο αντλιοστάσιο Α7, παρά το λιμένα Κισάμου. Ο αγωγός τοποθετείται κάτω από το οδόστρωμα της οδού Κισάμου – Πλατάνου.
6. Αγωγοί, συνολικού μήκους 6 810 m, προσαγωγής των λυμάτων των παραλιακών οικισμών Καλεργιανών (1 170 m), Καλουδιανών (2 750 m), Κωλενίου (1 580 m) και Φαλελιανών (1 310 m) στον ανατολικό παραλιακό κύριο αγωγό μεταφοράς λυμάτων. Οι παραπάνω αγωγοί τοποθετούνται σε υφιστάμενους δρόμους.
7. Αγωγοί, συνολικού μήκους 1 230 m

Συγκεντρωτικά η παρούσα εργολαβία περιλαμβάνει την κατασκευή 9 000 m κυρίου αγωγού και 41 250 m αγωγών δικτύων λυμάτων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook