Η αστυνομία της Κολομβίας ανακοίνωσε σήμερα ότι εξάρθρωσε μεγάλο δίκτυο διακίνησης ναρκωτικών που συνεργαζόταν με το ισχυρό μεξικάνικο καρτέλ του Χοακίν Γκούζμαν, ύστερα από έρευνα αρκετών μηνών η οποία επέτρεψε την κατάσχεση δέκα τόνων κοκαΐνης.

«Η οργάνωση αυτή εξουδετερώθηκε μετά την κατάσχεση, στη διάρκεια των τελευταίων μηνών, 10 τόνων κοκαΐνης, 16 αεροσκαφών και την ταυτοποίηση των συνδέσμων τους με το μεξικάνικο καρτέλ», δήλωσε στον Τύπο ο διευθυντής της κολομβιανής αστυνομίας στρατηγός Οσκαρ Ναράνχο.

Οι συλληφθέντες, που καταζητούνταν από τις εισαγγελικές αρχές του Μαϊάμι, είναι ύποπτοι για τον έλεγχο σχεδόν του 90% της κοκαΐνης που παράγεται στη νοτιοανατολική Κολομβία, με προορισμό τις ΗΠΑ και το Μεξικό.

«Πρόκειται για το μεγαλύτερο αριθμό, στην ιστορία της χώρας, συλληφθέντων για τους οποίους εκκρεμεί αίτημα έκδοσης», υπογράμμισε ο αστυνομικός διευθυντής.
Ο υπουργός Αμυνας της Κολομβίας Χουάν Κάρλος Πινσόν επιβεβαίωσε την εξάρθρωση του δικτύου που συνέβαλε στη «σύλληψη 34 ατόμων για τα οποία εκκρεμεί ένταλμα έκδοσης».

Η επιχείρηση της αστυνομίας πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το πρωί στην πρωτεύουσα Μπογκοτά και σε αρκετές ακόμη περιοχές της χώρας, η οποία είναι η και πρώτη παραγωγός κοκαΐνης παγκοσμίως με τουλάχιστον 400 τόνους ετησίως.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook