Ο διεθνούς φήμης τρομπετίστας της κλασικής μουσικής Μορίς Αντρέ, πέθανε τη νύχτα του Σαββάτου στο νοσοκομείο της πόλης Μπαγιόν της νοτιοδυτικής Γαλλίας. Η τραγική είδηση έγινε γνωστή από την οικογένεια του, η οποία δε θέλησε να αποκαλύψει τα αίτια του θανάτου του.

Γεννημένος στις 21 Μαΐου του 1933 στο Ροσμπέλ, κοντά στην πόλη Αλέ της νότιας Γαλλίας, ο γάλλος μουσικός εργάσθηκε σε ορυχεία στην εφηβεία του πριν γίνει δάσκαλος τρομπέτας και παίξει με τους μεγαλύτερους διευθυντές ορχήστρας του κόσμου.

Επηρεασμένος από τον πατέρα του, ο οποίος είχε πάθος με την κλασική μουσική και υπήρξε ο πρώτος δάσκαλός του, ο Μορίς Αντρέ γράφτηκε στο Κονσερβατουάρ του Παρισιού το 1951 σε ηλικία 18 ετών, πρώτο βήμα μιας καριέρας γεμάτης βραβεία και διακρίσεις.

Ο Μορίς Αντρέ έκανε ιδιαίτερα δημοφιλή την τρομπέτα και παρακίνησε σύγχρονους συνθέτες, όπως ο Αντρέ Ζολιβέ και ο Μαρσέλ Λαντόφσκι, να γράψουν για το όργανο αυτό. Η δισκογραφία του περιλαμβάνει πάνω από 250 δίσκους αννάμεσα στους οποίους δεκάδες χρυσοί και πλατινένιοι.

(protothema.gr)