Σε σχετικά ήρεμο κλίμα πραγματοποιήθηκε ο πρώτος γύρος των προεδρικών εκλογών στη Σενεγάλη, κατά τον οποίο ο απερχόμενος πρόεδρος Αμπντουλαγιέ Ουάντ διεκδικεί την επανεκλογή του απέναντι σε 13 υποψηφίου της αντιπολίτευσης.

Οι κάλπες έκλεισαν, ωστόσο ορισμένα εκλογικά τμήματα, στα οποία οι ψηφοφόροι περίμεναν ακόμη να ψηφίσουν, παρέμειναν ανοιχτά. Παρατηρητές των εκλογών και δημοσιογράφοι ανέφεραν ότι οι Σενεγαλέζοι κινητοποιήθηκαν για τις εκλογές αυτές και ότι το κλίμα ήταν ήρεμο, παρά τις αιματηρές, και συχνά φονικές συγκρούσεις των τελευταίων ημερών.

Ο 85χρονος πρόεδρος Ουάντ, συνοδευόμενος από το γιο του και τη κόρη του, ψήφισε στο Ντακάρ υπό τις αποδοκιμασίες ορισμένων μελών της αντιπολίτευσης που όμως δεν μπόρεσαν να καλύψουν τα χειροκροτήματα και τις ζητωκραυγές των υποστηρικτών του.

Η αντιπολίτευση υποστηρίζει ότι η υποψηφιότητα του Ουάντ στις εκλογές αυτές είναι αντισυνταγματική, καθώς έχει ήδη ολοκληρώσει δύο θητείες ως πρόεδρος. Τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα αναμένεται να γίνουν γνωστά την Τρίτη.