Ικανοποιημένος από την εμφάνιση του δευτέρου ημιχρόνου , αλλά όχι από το τελικό αποτέλεσμα δήλωσε ο Νίκος Αναστόπουλος μετά το τέλος του ματς στη συνέντευξη τύπου.

Ο τεχνικός του ΟΦΗ τόνισε ότι πριν το ματς με την ισοπαλία θα ήταν ευχαριστημένος αλλά μετά το παιχνίδι θεωρεί ότι η ομάδα του έπρεπε να πάρει τη νίκη βάση των ευκαιριών της στο δεύτερο ημίχρονο.

Στην αρχική του τοποθέτηση ο Νίκος Αναστόπουλος τόνισε: «Το παιχνίδι είχε δύο όψεις. Στο πρώτο ημίχρονο η ΑΕΚ ήταν καλύτερη. Εμείς στο δεύτερο ημίχρονο, ως συνήθως πρέπει να δεχθούμε το γκολ για να αντιδράσουμε, πράγμα το οποίο έγινε και στην επανάληψη έπρεπε να πετύχουμε ένα γκολ ακόμα. Πριν το ματς με ισοπαλία θα ήμουν ευχαριστημένος. Τώρα δεν είμαι. Βοήθησε η αποβολή του Μανωλά, αλλά θα έπρεπε να πάρουμε το παιχνίδι. Και χωρίς κόσμο περάσαμε από μία δύσκολη έδρα. Κοιτάμε τη συνέχεια και το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό».

Ερωτηθείς για το γεγονός ότι καθυστέρησε να κάνει αλλαγές, αλλά και το γεγονός ότι η ομάδα του στο πρώτο μέρος ήταν σε παθητικό ρόλο, ο προπονητής του ΟΦΗ, απάντησε: «Εκείνη τη στιγμή ενώ είχαμε ρυθμό για ποιο λόγο να αλλάξουμε; Το τι φορτώνω εγώ και τι όχι είναι δικό μου θέμα. Μας έλειπε μία πάσα, σε πάρα πολλές περιπτώσεις. Βγαίναμε ωραία στον αιφνιδιασμό, αλλά μας έλειπε η τελική πάσα να γίνει η εκτέλεση. Σαν εικόνα παιχνιδιού ήταν δύο όψεις. Το είπα και πριν. Δεν ήμασταν γρήγοροι, δεν είχαμε καλά γυρίσματα. Ήμασταν και λίγο τυχεροί. Στο δεύτερο ημίχρονο αντιδράσαμε μετά το γκολ της ΑΕΚ. Βοήθησε η αποβολή του Μανωλά, ισοφαρίσαμε, είχαμε τρομερό ρυθμό κι αν η μπάλα στο σουτ του Σίσιτς πήγαινε μέσα θα είχαμε κάτι διαφορετικό. Έτσι όπως πήγε το παιχνίδι είμαι στεναχωρημένος. Δεν παύει όμως να έχει μεγάλη σημασία και αξία που πήραμε αυτόν τον βαθμό».

Για τις επιλογές του και το αν ξεκινούσε ξανά ο αγώνας έκανε άλλο πλάνο στον αγώνα, είπε: «Το ίδιο θα έκανα. Είχαμε ορισμένες απουσίες και του Μάντζιου και του Καμπάνταη. Δεν μένω στις απουσίες. Μένω στην προσπάθεια».

Ενώ για μια ακόμα φορά κληθείς να σχολιάσει το αν η ομάδα του μπορεί να βγει στην Ευρώπη, ήταν απόλυτος: «Σε καμία περίπτωση! Εμείς δεν έχουμε, όχι σαν αξία, τα εφόδια για να προχωρήσουμε».

\”Μπορούσαμε να καθαρίσουμε το ματς νωρίτερα\” 

Από την πλευρά του ο Νίκος Κωστένογλου τόνισε αρχικά: «Ήμασταν προετοιμασμένοι για τον αντίπαλο. Θα μας έδινε χώρο, θα ήθελε παίξει με αντεπιθέσεις. Κάναμε, πιστεύω, το καλύτερο πρώτο μας ημίχρονο. Χάσαμε ευκαιρίες και θα μπορούσαμε να κάνουμε 2 και 3 γκολ. Κάναμε το 1-0, περίμενα ότι θα βάλουμε κι άλλα γκολ. Ήρθε όμως αναπάντεχα η κόκκινη και άλλαξε τα πάντα. Θα μπορούσαμε να το είχαμε τελειώσει γρήγορα. Συγχαρητήρια στα παιδιά για την προσπάθεια, μέχρι την αποβολή, όταν και ήταν απόλυτα συγκεντρωμένοι και έκαναν ό,τι ακριβώς είχαμε δουλέψει στις προπονήσεις».

Απαντώντας γιατί χάθηκε η ΑΕΚ τόσο πολύ μετά την αποβολή, υπογράμμισε: «Δεν είχαμε ήδη στις αλλαγές μας στόπερ. Δεν είχαμε ακραίο παίκτη. Μόνο ο Μπέλεκ. Και η αλλαγή στα τελευταία λεπτά έγινε μήπως καταφέρουμε από κάποιο στημένο να κάνουμε ένα γκολ «κλέβοντας» το παιχνίδι. Και η αντιμετώπιση που έχουμε, βλέπουν την ΑΕΚ σαν… ομαδούλα. Ακόμα και το θράσος κάποιων αντιπάλων παικτών είναι μεγάλο. Πιστεύω πως η ΑΕΚ θα βγει κάποια στιγμή από αυτή τη θέση και θα βρεθεί εκεί που της αξίζει.
Όταν δεν κερδίζεις ένα παιχνίδι και ειδικά μετά από ένα καλό πρώτο ημίχρονο, ο καθένας θα μπορεί να λέει ό,τι θέλει. Οι κριτικές θα πρέπει να γίνονται, αλλά ο προπονητής όταν παίρνει μία απόφαση σκέφτεται πολλά πράγματα. Υπάρχουν παίκτες με μεγάλη εμπειρία και ειδικό βάρος που πρέπει να συμμετέχουν σε αυτή την περίοδο. Πρέπει να παίζουν παίκτες με εμπειρία. Δεν μιλάω για το Σιαλμά. Ο κριτής βλέπει το αποτέλεσμα και εκφράζει μία άποψη».

Για το αν υπάρχει τρόπος να φτιάξει η εικόνα της ΑΕΚ στη δημιουργία της, ανέφερε: «Είναι καλή η εικόνα της ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο; Είναι! Με τόσα προβλήματα προσπαθούμε να βρούμε συνοχή. Αν δεν υπήρχε η κόκκινη η συνέχεια θα ήταν ανάλογη. Υπάρχουν λόγοι που δεν θέλω να αναλύσω τώρα. Αγωνιστικοί. Ήταν λογικό να παίξει ο Βάργκας και ο Καφές που έχουν μία ηλικία και να παίξει επίσης στον άξονα (σ.σ. Λεονάρντο) ένας παίκτης που δεν μαρκάρει; Το δοκιμάσαμε κι αυτό στις προπονήσεις. Επειδή αναβλήθηκε αυτό το παιχνίδι, την προηγούμενη εβδομάδα, είχαμε τον χρόνο να διαβάσουμε πολύ το παιχνίδι. Στο πως να μη δεχθούμε αντεπιθέσεις, στο πως να διασπάσουμε την αντίπαλη άμυνα. Και μέχρι την αποβολή τα είχαμε καταφέρει, εξαιτερικά πιστεύω».

Ενώ σχολιάζοντας την αποβολή του Μανωλά, είπε: «Δεν θέλω να εκφράζομαι ούτε θετικά ούτε αρνητικά για παίκτης. Ο προπονητής πρέπει να είναι ο πιο σοβαρός σε αυτές τις δύσκολες στιγμές. Την Τρίτη που γυρίζουμε στις προπονήσεις θα σηκώσουμε τα μανίκια και θα δουλέψουμε. Η ομάδα έχει ένταση μέσα της. Ο ρόλος μου είναι πάρα πολύ δύσκολος. Ακόμα και να έχω κάποια παράπονα πρέπει να βρω τρόπο να το εκφράζω. Αν ήμασταν με 11 το παιχνίδι θα είχε την ίδια εικόνα; Χάθηκε ο ρυθμός μας, επειδή δεν είχαμε παίκτες. Δεν είχαμε ακραίο παίκτη. Ούτε στόπερ είχαμε. Στην προπόνηση όμως δοκίμασα και τον Μάκο στόπερ, γιατί σκέφτομαι τα πάντα, ακόμα κι αν μείνουμε εμείς με 10 παίκτες ή ο αντίπαλος. Οι νέοι παίκτες πρέπει να δοκιμάζονται σε ευνοϊκό άνεμο, όχι σε κόντρα…».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook