Κουρασμένα, ξηρά, καταπιεσμένα, χωρίς οξυγόνο. Εάν είχαν στόμα τα πόδια μας κάπως έτσι θα περιέγραφαν το πώς αισθάνονται το χειμώνα κλεισμένα μέσα σε παπούτσια ή καλυμμένα με κάλτσες και καλσόν. Αυτή την Κυριακή λοιπόν δείξτε τους τον δρόμο της ελευθερίας και μέσα από ένα χαλαρωτικό ποδόλουτρο, το οποίο θα τα αναζωογονήσει. Δώσε τους λοιπόν μια αίσθηση δροσιάς κάνοντας ένα ωραίο ποδόλουτρο με χλιαρό νερό, άλατα, λίγα φύλλα λεβάντας, μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντας, μια ουσία που φρεσκάρει τα πόδια, τα δροσίζει και βοηθάει στην κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή.

Αφήστε τα μέσα μέχρι το νερό να αρχίσει να κρυώνει 10 με 20 λεπτά.

Παράλληλα είναι καλή στιγμή να τους κάνετε ελαφρύ μασάζ με μια ειδική ξύλινη βούρτσα, μέσα από ανοδικές κινήσεις ώστε να μειώσετε την κατακράτηση υγρών στην περιοχή της γάμπας και να χαλαρώσουν οι μύες της περιοχής.

Τα πόδια όπως και το υπόλοιπο σώμα θέλουν επίσης της απολέπισή τους. Αναμείξτε ¼ της κούπας μέλι, με ¼ της κούπας ζάχαρη και 2 κουταλιές ελαιόλαδο. Αφού τα σκουπίσετε ελαφρώς κάντε τους απολέπιση με αυτό το μείγμα. Τυλίξτε για 10 με 20 λεπτά με μια πετσέτα και βάλτε τα ψηλά. Ξεπλύνετε και στεγνώστε τα καλά με μια πετσέτα.

Ενυδατώστε τα με μια ειδική κρέμα η οποία θα διώξει την ξηρότητα και θα επαναφέρει την απαλότητα στα πόδια σας και αφήστε τα να την απορροφήσουν πριν φορέσετε κάλτσες.

Σε αυτό το σημείο μπορείτε να βάψετε και τα νύχια σας στην αγαπημένη σας απόχρωση για να ολοκληρωθεί το beaute των κάτω άκρων.

Σούπερ tips για όμορφα άκρα:

  • Μπορούμε να βάλουμε μέσα στο νερό της λεκάνης φύλλα από τσάι βουνού (βρασμένο) για άρωμα και αναζωογόνηση ή εναλλακτικά όσοι ασχολούνται με αιθέρια έλαια, μπορούν να ρίξουν σταγόνες από το αγαπημένο τους αιθέριο έλαιο.
  • Μέσα στο νερό χοντρή ζάχαρη ή χοντρό αλάτι με σταγόνες από μέλι ή ελαιόλαδο, τρίβοντας τις πατούσες μεταξύ τους να κάνουμε scrub. Το ίδιο scrub μπορούμε να κάνουμε και στις γάμπες είναι πολύ χαλαρωτικό.
  • Μέσα στο νερό μπορούμε να ρίξουμε και πέταλα από λουλούδια και για ομορφιά αλλά και άρωμα.
  • Για τη δυσοσμία των ποδιών το ποδόλουτρο με αφέψημα φασκόμηλου είναι ευεργετικό.
  • Mετά το ποδόλουτρο, μπορούμε να απλώσουμε ελαιόλαδο ή μια κρέμα ειδική για τις πατούσες κάνοντας μασάζ και οπωσδήποτε να βάλουμε κάλτσες γιατί θα βοηθήσουν να απορροφηθεί γρήγορα η κρέμα και να μείνουν ζεστές οι πατούσες.
  • Για να κρατάτε τα πόδια σας γενικότερα σε καλή κατάσταση και μακριά από κούραση και κατακράτηση πρέπει να φροντίσετε να κοιμάστε με μερικά μαξιλάρια κάτω από τα πόδια σας ώστε να είναι πιο ψηλά από το κεφάλι σας και άρα να μην πρήζονται. Εναλλακτικά μπορείτε κάθε μέρα να τους αφιερώνετε λίγο χρόνο βάζοντας τα για λίγο ψηλά.

(jenny)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook