\”Χτυπάμε το σάπιο πολιτικό σύστημα\”, τονίζουν μέλη του ελληνικού βραχίονα των Anonymous στο \”Έθνος της Κυριακής\”, όπου σπάνε τη σιωπή τους και πετούν το γάντι στην ΕΛΑΣ λέγοντάς της να κυνηγήσει τους κουκουλοφόρους που καταστρέφουν την Αθήνα και όχι τους χάκερ.

Η κόντρα με την ΕΛΑΣ φαίνεται πως καλά κρατεί με τους Anonymous να σημειώνουν πως εκείνοι βρίσκονται πίσω από την επίθεση του υπουργείου Δικαιοσύνης και όχι τα μέλη της Greek Hacking Scene (GHS), όπως λένε.

Η ελληνική αστυνομία σε ανακοίνωσή της αναφέρει πως για την εν λόγω επίθεση κατηγορούνται τρεις ανήλικοι φερόμενοι ως μέλη της GHS, κάτι που οι Anonymous διαψεύδουν.

\”Τα παιδιά της GHS δεν είχαν να κάνουν κάτι με το site αυτό. Κάνατε μεγάλο λάθος, αυτό έγινε από τους Anonymous\”, τονίζουν σε νέο τους χτύπημα στην ίδια ιστοσελίδα με τους αξιωματικούς της Δίωξης να επιμένουν πως σε λίγες μέρες νέα στοιχεία θα το επιβεβαιώσουν.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως κανένας από τους τρεις ανήλικους, μαθητές Λυκείου δεν συνελήφθη ή ενημερώθηκε ότι κατηγορείται για τη συγκεκριμένη υπόθεση, παρότι η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. που δημοσιεύτηκε την περασμένη Δευτέρα αναφέρει ότι \”εξιχνιάστηκε η οργανωμένη ηλεκτρονική επίθεση που είχε δεχθεί η ιστοσελίδα του Υπουργείου Δικαιοσύνης στις αρχές του μήνα\”.

\”Η παραβίαση της ιστοσελίδας του υπουργείου Δικαιοσύνης πιστεύω ότι ήταν μια προσπάθεια υπεράσπισης της ελευθερίας και της δημοκρατίας, εννοιών που όλο και περισσότερο φαίνεται να ξεθωριάζουν σήμερα\”, επισημαίνει ο s0uL_R3b3L (Soul Rebel), μέλος των Anonymous που μίλησε στην εφημερίδα.

Παράλληλα, και άλλα μέλη των χ-ακτιβιστών μίλησαν στην εφημερίδα και αναφερόμενα στο συλλαλητήριο της 12ης Φεβρουαρίου καλούν την αστυνομία να κάνει τη δουλειά της και να προστατεύσει τους πολίτες.

\”Θεωρώ ότι είναι λυπηρό το γεγονός ότι η Ελληνική Αστυνομία ασχολείται με τη σύλληψη μικρών παιδιών που φαίνεται πως καταβάλλουν τη δική τους προσπάθεια να αλλάξουν το «σάπιο» μας σύστημα, αντί να επιχειρεί (για παράδειγμα) να εντοπίσει τους υπευθύνους των βανδαλισμών που έγιναν πρόσφατα στο Κέντρο της Αθήνας, οι οποίοι έκαψαν μαγαζιά, αυτοκίνητα και περιουσίες και καταδίκασαν ουσιαστικά τις ζωές πολλών ανθρώπων. Σε τελική ανάλυση, δουλειά της Αστυνομίας είναι η προστασία του πολίτη και όχι των συμφερόντων των πολιτικών\”, λέει χαρακτηριστικά ο χάκερ.

\”Η Δημοκρατία στην Ελλάδα έχει πεθάνει… Θα επιστρέψουμε\”

\”Πολλά παίζονται γύρω μας και μας ψάχνουν από παντού. Αλλά να ξέρουν ότι θα επιστρέψουμε, ας συλλάβουν όσους θέλουν. Γιατί η Δημοκρατία στην Ελλάδα έχει πεθάνει. Κάθε Έλληνας θα γίνει Anonymous.

Είμαστε ήδη πολλοί, θα γίνουμε εκατομμύρια απέναντι στους 300 και σε αυτόν τον πόλεμο δεν θα μπορούν να μας νικήσουν με τα δακρυγόνα τους»\”, λέει στο \”Έθνος\” ο Γ., ένας ακόμη από τους Έλληνες Anonymous.

Commander X, ο συντονιστής

Με σήμα-κατατεθέν τη μάσκα του Γκάι Φοκς από το κόμικ V for Vendetta και μότο τους: \”Είμαστε λεγεώνα. Δεν συγχωρούμε. Δεν ξεχνάμε. Να μας περιμένετε. Είμαστε οι Anonymous\”, οι χ-ακτιβιστές δρουν συλλογικά, αναλαμβάνοντας ψηφιακές διαμαρτυρίες και άλλες ενέργειες υπέρ της ελευθερίας της έκφρασης και της ελευθερίας ανταλλαγής πληροφοριών.

\”Ωστόσο, οι Anonymous δεν είναι διαρθρωμένοι ως ομάδα, με ιεραρχία και δομή\”, αναφέρει το δημοσίευμα και συνεχίζει λέγοντας πως \”ο φερόμενος ως Commander X φαίνεται να παίζει κάποιο ηγετικό ή τουλάχιστον συντονιστικό ρόλο, αφού αναλαμβάνει να «ανεβάζει» συνεντεύξεις και βίντεο σχετικά με τη δράση τους\”.

\”Στην ουσία, όμως κάθε χάκερ μπορεί να είναι Anonymous και να έχει τη δική του άποψη χωρίς να εκπροσωπεί απαραίτητα το σύνολο. Αρκεί να μπορεί να κρατάει μυστική την ταυτότητά του κατά τη διάρκεια της δράσης τους\”, καταλήγει.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook