Σε δοκιμασία αναμένεται να τεθεί, σε λίγες ώρες από τώρα, η κυβερνητική συνοχή στη Γερμανία, όπου στη γερμανική Βουλή θα διεξαχθεί η πλέον κρίσιμη ψηφοφορία των τελευταίων μηνών για την έγκριση του δεύτερου πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα.

Η Άγκελα Μέρκελ, που  εσχάτως είδε τα ποσοστά αποδοχής της ίδιας και της πολιτικής  της να ανακάμπτουν – ιδίως μετά τις απανωτές ήττες στις περιφερειακές εκλογές των τελευταίων μηνών – καλείται τώρα να διαχειριστεί ένα ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα  καθώς πληθαίνουν οι βουλευτές του κόμματός της (CDU) και των εταίρων της στην κυβέρνηση Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) που αναμένεται να καταψηφίσουν την παροχή του νέου πακέτου στήριξης προς την Αθήνα.

Οι «αντάρτες» βουλευτές  κατηγορούν την Γερμανίδα Καγκελάριο ότι επιμένει σε μια ατελέσφορη πολιτική, ενώ αρκετοί είναι και αυτοί  που της χρεώνουν σκόπιμη παραπληροφόρηση της Βουλής (!) αναφορικά με το ύψος του δεύτερου δανειακού πακέτου προς την Ελλάδα, λέγοντας πως τα 130 δισεκατομμύρια ευρώ που είναι επισήμως γνωστά, στην πραγματικότητα είναι 165 γιατί δεν προσμετρούνται τα 35 δισ. ευρώ που «περίσσεψαν» από το πρώτο πακέτο και τελικώς θα μεταφερθούν στο δεύτερο. Λεφτά που σε κάθε περίπτωση θα βγουν από τις τσέπες των Ευρωπαίων – άρα και των Γερμανών – φορολογουμένων.

Είναι ενδεικτικό ότι  ακόμα και το μεγαλύτερο κόμμα  της αντιπολίτευσης, οι Σοσιαλδημοκράτες του SPD, παρ’ όλο που δηλώνουν ότι  θα υπερψηφίσουν το δεύτερο πακέτο, κατηγορούν την καγκελάριο Μέρκελ ότι  «συσκοτίζει το ακριβές μέγεθος της νέας ελληνικής βοήθειας».

Ενώ τις τελευταίες ώρες η κυρία Μέρκελ είδε ακόμα  και υπουργό της κυβέρνησής της, συγκεκριμένα τον υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Χανς-Πέτερ Φρίντριχ, να τάσσεται υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ!

Σε κάθε περίπτωση  η Γερμανίδα Καγκελάριος θα κάνει  μια ύστατη προσπάθεια για να περιορίσει κατά το δυνατόν τις όποιες διαρροές στην ψηφοφορία και να μην βρεθεί με ένα «ζοφερό» γι’ αυτήν αποτέλεσμα που ίσως σημάνει και κατάρρευση του κυβερνητικού συνασπισμού της.

Αυτή την ώρα  θεωρητικά δεν χρειάζεται την  στήριξη της αντιπολίτευσης για  να «περάσει» το σχετικό νόμο. Ο κυβερνητικός συνασπισμός της διαθέτει 330 από τις 620 έδρες της Bundestag και για να «περάσει» το «πακέτο» απαιτούνται 311 ψήφοι.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook