Την εγκατάσταση επεξεργασίας υγρών αποβλήτων του οικισμού Γέργερης του Δήμου Γόρτυνας, επισκέφτηκε πολυμελές κλιμάκιο αποτελούμενο από ελεγκτές του Ειδικού Συμβούλου Ποιοτικού Ελέγχου (ΕΣΠΕΛ) και μηχανικούς της Περιφέρειας και του ΟΑΝΑΚ, προκειμένου να πραγματοποιήσουν αυτοψία στο έργο.

Η επίσκεψη έγινε στα πλαίσια των ελέγχων που πραγματοποιούν οι απεσταλμένοι του ΕΣΠΕΛ στα πάσης φύσης χρηματοδοτούμενα δημόσια έργα, καθώς ως γνωστό ο συγκεκριμένος οργανισμός έχει συσταθεί προκειμένου να ασκεί δειγματοληπτικό ποιοτικό έλεγχο στα συγχρηματοδοτούμενα με την ΕΕ έργα που εκτελούνται στην Ελλάδα, όπως προτάσσουν οι κανόνες της ΕΕ.

Οι ελεγκτές του ΕΣΠΕΛ παρέλαβαν τον φάκελο του έργου, ώστε να εξετάσουν τους ποιοτικούς ελέγχους που έγιναν είτε από κρατικά εργαστήρια είτε από Εργαστήριο Ποιοτικού Ελέγχου του αναδόχου και να καταγράψουν αφενός αν αυτοί οι έλεγχοι διενεργήθηκαν σύμφωνα µε τους όρους της σύμβασης και αφετέρου αν ποσοτικά ήταν επαρκείς.

Παράλληλα εκτέλεσαν κάποιες εργασίες πεδίου στον τόπο του έργου για να διαπιστώσουν το δόκιμο των υλικών που χρησιμοποιήθηκαν καθώς κι αν παρασκευάστηκαν σύμφωνα µε την εγκεκριμένη σύνθεση.

Το Δήμο Γόρτυνας εκπροσώπησαν ο αντιδήμαρχος Αντώνης Πρινιανάκης και η μηχανικός Έφη Γκότση, οι οποίοι ανέλαβαν να ενημερώσουν τους ανθρώπους του ΕΣΠΕΛ για οτιδήποτε αφορά το έργο. Ο κ. Πρινιανάκης δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για το γεγονός πως οι ελεγκτές εκστόμισαν θετικά σχόλια μετά απ΄ όσα είδαν στον βιολογικό καθαρισμό της Γέργερης, κάτι που αναμένεται να αποτυπωθεί και στην σχετική έκθεση που θα εκπονήσουν.

«Ο βιολογικός καθαρισμός της Γέργερης είναι ένα από τα πιο σημαντικά έργα που έχουν γίνει στην περιοχή τα τελευταία χρόνια και αναμφίβολα οι θετικές κριτικές που ακούσαμε μας ικανοποίησαν. Οι ελεγκτές μας τόνισαν πως το έργο κατασκευάστηκε σύμφωνα με τις απαραίτητες προδιαγραφές και απλά διαπίστωσαν κάποιες μικροατέλειες τις οποίες και κατέγραψαν, υπό μορφή παρατηρήσεων.

Η μηχανικός του Δήμου, κα Γκότση, τους παρέδωσε τον πλήρη φάκελο του έργου που περιείχε όλα τα έγγραφα από την δημοπράτηση του βιολογικού μέχρι και την παραλαβή του. Επίσης τους ενημέρωσε διεξοδικά για την πορεία κατασκευής του έργου αλλά και τα προβλήματα που διαπίστωσε η ίδια κατά την λειτουργία του.» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Πρινιανάκης.

Να σημειωθεί πως η εγκατάσταση επεξεργασίας υγρών αποβλήτων Γέργερης, καλύπτει τα χωριά Γέργερη, Απομαρμά και Μετόχια. Ο βιολογικός ανήκει στην κατηγορία των φυσικών συστημάτων επεξεργασίας λυμάτων και χρηματοδοτήθηκε από το ΠΕΠ Κρήτης με προϋπολογισμό 508.600 ευρώ. Την επίβλεψη του έργου είχε ο ΟΑΝΑΚ και κατασκευάστηκε από την εταιρεία ΕΡΓΟΔΥΝΑΜΙΚΗ Α.Ε.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook