Τη γυναίκα που η ίδια η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας κατηγορούσε ότι κάνει πολιτική καριέρα ξαπλώνοντας στα κατάλληλα κρεβάτια αλλά και ότι… ορεγόταν τον σύζυγό της επαναστρατολόγησε στο στρατόπεδό του ο Νικολά Σαρκοζί για να του ενισχύσει το προφίλ και να δώσει… άλλον αέρα στην προεκλογική του καμπάνια για τη γαλλική προεδρία.

Η καταγόμενη από Μαροκινούς μετανάστες γονείς, πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Rachida Dati ήξερε πώς να κλέβει τις εντυπώσεις αλλά και να αναστατώνει τα ανδρικά βλέμματα. Ο Σαρκοζί λέγεται ότι της είχε ιδιαίτερη αδυναμία και την αποκαλούσε \”το μικρό μου κορίτσι από την Αραβία\”. Λόγω ακριβώς της καταγωγής της, ο νυν πρόεδρος κι επίσης υποψήφιος για δεύτερη θητεία ελπίζει ότι με τη Rachida στο πλευρό του θα γεφυρώσει το χάσμα με τους μετανάστες, που σημειωτέον είναι αρκετά
πολύτιμο ποσοστό…

Τη βδομάδα που πέρασε ο Σαρκοζί, 56 χρονών και η Dati, 46 χρονών, ταξίδεψαν μέχρι τη Λιλ κι εκείνη έκλεψε τα βλέμματα με το στενό της τζιν που αναδείκνυε την καλλίγραμμη σιλουέτα της και τις κόκκινες στιλέτο μπότες της. Όσο όμως κι αν ανυψώνει γενικότερα το ηθικό του Γάλλου προέδρου όσο και των κυρίως ανδρών ψηφοφόρων του, η Κάρλα Μπρούνι δεν έχει και τόσο φιλικά αισθήματα απέναντί της. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Μπρούνι είχε κατηγορήσει κατά πρόσωπο την Dati ότι προσπαθούσε μετά μανίας να βρει τον τρόπο να τρυπώσει στο κρεβάτι του προέδρου.

Το 2007 η πρώην υπουργός Δικαιοσύνης εργάστηκε στην προεκλογική καμπάνια του προέδρου ως εκπρόσωπός του κι εκείνος την αντάμειψε με υπουργοποίηση αργότερα. Ωστόσο, η Μπρούνι συνέχισε να διατείνεται ότι η πολιτικός \”έφτασε στην κορυφή ξαπλώνοντας σε πολλά κρεβάτια\”. Λέγεται ότι κάποια στιγμή η Κάρλα θέλησε να ξεναγήσει την Dati στο πάρκο των Ηλυσίων, στο προεδρικό μέγαρο και φημολογείται ότι της είπε: Θα ήθελες να είχες μπει σ\’ αυτό το κρεβάτι έτσι;\”, κατηγορώντας την ότι στόχευε και στο προεδρικό κρεβάτι. Το 2009 διαδόθηκαν φήμες ότι τόσο ο Σαρκοζί όσο και η Πρώτη Κυρία είχαν παράλληλες σχέσεις.

Τότε θεωρήθηκε ότι τις φήμες διέρρευσε η ίδια η Dati γι\’ αυτό και είδε αμέσως την πόρτα της εξόδου. Τα τρία τελευταία χρόνια έγινε απρόθυμα ευρωβουλευτής στις Βρυξέλλες αλλά και δήμαρχος στην περιοχή του Παρισιού. Η τελευταία πρόσκληση που της απηύθυνε ο Σαρκοζί να ενώσει τις δυνάμεις του με το επιτελείο του αναμένεται να εξοργίσει τον Φρανσουά Φιγιόν, καθώς ο έτερος υποψήφιος για την προεδρία κι αντίπαλος του Σαρκοζί είναι επίσης αντίπαλος της Dati στην ίδια περιφέρεια του Παρισιού στις κοινοβουλευτικές εκλογές του Ιουνίου.

Η γαλλική Liberation μετά την κοινή εμφάνιση των Dati-Σαρκοζί έγραψε \”Θαύμα στη Λιλ. Ο Σαρκοζί επαναστρατολογεί τη Rachida Dati\”. Ο διευθυντής της εφημερίδας Journal du Dimanche, Bruno Jeudi, μιλώντας γι\’ αυτήν την επανασύνδεση, ανέφερε: \”Μάλλον ο Σαρκοζί αναζητά λίγη από τη χαμένη μαγεία του 2007 και η Dati ήταν μέρος αυτής. Μάλλον ο πρόεδρος πιστεύει ότι θα τον βοηθήσει να παρουσιάσει τον εαυτό του ως άνθρωπο του λαού\”.

Υπάρχει βέβαια και η άλλη άποψη, ότι \”ο νυν πρόεδρος δεν θέλει εχθρό του την πολιτικό, καθώς μπορεί να έχει κάποιες επιζήμιες πληροφορίες για τον ίδιο όταν συνεργάζονταν στην Hauts-de-Seine. Ο επιτελάρχης του Σαρκοζί Emmanuelle Mignon υπερθεμάτισε στην επιστροφή της Dati στην πρώτη σειρά του πολιτικού μετώπου λέγοντας \”έχει απίστευτη γροθιά, τόλμη και γενναιότητα. Είναι φοβερή προσωπικότητα\” .

Και σε μία off-the-record συζήτηση με έναν Γάλλο δημοσιογράφο ο ίδιος ο Σαρκοζί δήλωσε μετανιωμένος που δεν την είχε υποστηρίξει πριν από τρία χρόνια: \”Πίστευα σ\’ εκείνη. Είναι ταλαντούχα\”.

(REAL)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook