Την ανακοίνωση ρυθμίσεων που θα διευκολύνουν την αποπληρωμή δανείων που έχουν πάρει απ\’ όλες τις εμπορικές τράπεζες δανειολήπτες, ανεξάρτητα από το εάν είναι δημόσιοι υπάλληλοι ή μη, προανήγγειλε ο γενικός γραμματέας Καταναλωτή Δημήτρης Σπυράκος, μιλώντας την Δευτέρα στην πρωινή εκπομπή της τηλεόρασης του Ant1.

Ο χρόνος τρέχει πιεστικά. Δεν είναι ένα ζήτημα μηνών ή εβδομάδων, είπε ο κ. Σπυράκος, ερωτηθείς σχετικά με το χρόνο ανακοίνωσης των οριστικών αποφάσεων, τον οποίο προσδιόρισε εντός του Μαρτίου.

Το ζητούμενο είναι, όπως δημοσιεύει το in.gr, ο διάλογος που έχει ξεκινήσει με τις εμπορικές τράπεζες να οδηγήσει σε ρυθμίσεις και ενήμερων μέχρι σήμερα δανείων που θα αντιμετωπίσουν προβλήματα, σημείωσε ακόμα.

Ο γενικός γραμματέας επισημαίνοντας ότι τα μέτρα που θα ανακοινωθούν θα πρέπει να προσφέρουν την δυνατότητα στους οφειλέτες να ανταποκριθούν στις δανειακές τους υποχρεώσεις με βάση τα νέα εισοδηματικά δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί γι\’ αυτούς.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Πέμπτη ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος δήλωσε ότι θα μειωθούν οι δόσεις για τους δανειολήπτες του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων.

Συγκεκριμένα, θα προβλέπεται η «μείωση της παρακράτησης του μισθού των δημοσίων υπαλλήλων στα τρία δέκατα του μισθού, έναντι έξι δεκάτων».

Στην περίπτωση που υπάρχουν δύο μισθωτοί στην οικογένεια ή άλλα έσοδα στο μηνιαίο οικογενειακό εισόδημα, «η συνολική δόση, πέρα από την παρακράτηση, δεν θα υπερβαίνει τα τέσσερα δέκατα του οικογενειακού μηνιαίου εισοδήματος» είπε ο υπουργός.

Η πρόβλεψη θα υπάρχει σε επικείμενη απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, με την οποία -όπως τόνισε ο κ. Βενιζέλος- «θα μειωθεί δραστικά η παρακράτηση από το μηνιαίο μισθό, ο οποίος μειώθηκε λόγω του ενιαίου μισθολογίου».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook