«Πλημμύρισε» ο κόσμος τις εκδηλώσεις για την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς που πραγματοποιήθηκαν στο Δήμο Φαιστού.

Τυμπάκι, Πόμπια, αλλά και Ζαρός αναδείχθηκαν σε σπουδαίοι προορισμοί για την τελευταία Κυριακή πριν τη Σαρακοστή, ενώ κέρδισαν επάξια τον τίτλο των δυναμικότερων και μαζικότερων εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν σε ολόκληρο το νομό.

Τυμπάκι, Πόμπια και Ζαρός γέμισαν ασφυκτικά από κόσμο, ενώ είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι από τη μαζική προσέλευση, άρματα, καρναβαλικές ομάδες και κόσμος έγιναν ένα.

\"\"

Οι εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν και στις τρεις δημοτικές ενότητες του Δήμου ήταν οι μεγαλύτερες των τελευταίων χρόνων, ενώ χαρακτηρίστηκαν από παλμό, ένταση και διάθεση για απόδραση από την καθημερινότητα. Χαρά και ικανοποίηση επικρατούσε στις οργανωτικές επιτροπές, αφού ο κόσμος παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα Πολιτιστικών Συλλόγων και Δήμου Φαιστού, ανεβάζοντας τον πήχη ακόμα υψηλότερα.

\"\"

Τυμπάκι

Η Δήμαρχος Φαιστού Μαρία Πετρακογιώργη Ανυφαντάκη έδωσε την έναρξη στο 2ο Καρναβάλι Δήμου Φαιστού, που πραγματοποιήθηκε στο Τυμπάκι και διοργανώθηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο υπό την αιγίδα του Δήμου. Η Δήμαρχος ευχαρίστησε όλους όσοι συμμετείχαν στην υπερπροσπάθεια των τελευταίων μηνών, τους συλλόγους, τους υπηρεσιακούς, αλλά και κάθε εθελοντή, τονίζοντας πως με συνεργασία και θέληση πολλά μπορούν να επιτευχθούν.

\"\"

Το «ζέσταμα» πριν τη μεγάλη παρέλαση, πραγματοποίησε η χορευτική ομάδα Caritmo, η οποία έφτασε ειδικά από το Ηράκλειο για να στηρίξει τον μεγαλύτερο θεσμό του νομού.

Εκατοντάδες ήταν τα μέλη των πληρωμάτων που συμμετείχαν στην τρίωρη παρέλαση, όπου η δημιουργικότητα, η προσπάθεια, αλλά και η θετική διάθεση πρωταγωνιστούσαν. Ο βασιλιάς καρνάβαλος έφτασε με…γόνδολα, ενώ οι υπόλοιποι καρναβαλιστές είχαν σπίτια, δάση, χωριά, ακόμα και πραγματική κινούμενη ντισκοτέκ.

Στο καρναβάλι Δήμου Φαιστού ο κόσμος γέμισε ασφυκτικά τη λεωφόρο Κόκκινου Πύργου, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε στην πλατεία Τυμπακίου, όπου ακολούθησε ξέφρενο πάρτυ για τις ομάδες, αλλά και τους παραβρισκόμενους.

Πόμπια

Με κάθε επισημότητα γιορτάστηκε και φέτος το 34ο Πομπιανό Καρναβάλι υπό την αιγίδα του Δήμου Φαιστού.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος της περιοχής, είχε για μία ακόμα χρονιά οργανώσει μια μεγαλειώδη νυχτερινή παρέλαση, με πολύ χορό, μουσική και διασκέδαση.

\"\"

Φέτος η προσέλευση και στην Πόμπια ήταν μεγαλύτερη από κάθε άλλη χρονιά, με τα αυτοκίνητα να γεμίζουν ασφυκτικά όλους τους προβλεπόμενους χώρους στάθμευσης και να φτάνουν έξω από τον οικισμό.

Η δημιουργικότητα, η χιουμοριστική διάθεση, αλλά και η ενέργεια αποτέλεσαν χαρακτηριστικά ενός μεγαλειώδους καρναβαλιού, που αναδεικνύεται στο μεγαλύτερο νυχτερινό καρναβάλι με άρματα στο νομό.

Όπως και στο Τυμπάκι, έτσι και στην Πόμπια το παρών έδωσαν η δήμαρχος Φαιστού, αντιδήμαρχοι, πρόεδροι και σύμβουλοι θέλοντας να δείξουν έμπρακτα τη στήριξη του Δήμου σε κάθε προσπάθεια που γίνεται με γνώμονα το κοινωνικό σύνολο και την ανάπτυξη σε όλα τα επίπεδα.

Ζαρός

Τις βάσεις για τον μεγαλύτερο παραδοσιακό εορτασμό καρναβαλιού στο νομό, έβαλε φέτος ο Ζαρός, ο οποίος οργανώθηκε δυναμικά, παρουσιάζοντας ένα πλούσιο θέαμα με έντονα τα παραδοσιακά και Κρητικά στοιχεία.

Από νωρίς το πρωί, στην πλατεία πάνω Ζαρού στήθηκε η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση που συνοδεύονταν από παραδοσιακά παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους.

Λίγο μετά τις 5.00 το απόγευμα, τα μέλη των συλλόγων που ήταν υπεύθυνοι για τη διοργάνωση, οι εκπρόσωποι του Δήμου που στήριξαν την προσπάθεια, αλλά και οι χιλιάδες κόσμου που είχαν μεταβεί στο Ζαρό για τις εκδηλώσεις, ξεκίνησαν μια παραδοσιακή Κρητική Καντάδα, με προορισμό τον Κάτω Ζαρό.

\"\"

Στην πλατεία του Κάτω Ζαρού πραγματοποιήθηκε η καύση του Βασιλιά Καρνάβαλου, ενώ ακολούθησε ένα γνήσιο παραδοσιακό γλέντι μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, το οποίο σταμάτησε λόγω…βροχής.

Διοργανωτές και Δήμος συμφώνησαν οι δράσεις να αποτελούν πλέον ετήσιο θεσμό, με δεδομένη την απήχηση τόσο των ντόπιων, όσο και εκατοντάδων επισκεπτών που βρέθηκαν στο Ζαρό για τις εκδηλώσεις και φιλοξενήθηκαν στην περιοχή.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook