Πριν από την συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, δήλωσε κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου της Λισαβόνας πως \”το νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα μπορεί να αποδώσει\”. Επίσης εξέφρασε την ελπίδα του πως όλα θα έχουν λυθεί ως τα τέλη Μαρτίου.

\”Δεν είναι λογικό να βάλουμε όλα αυτά τα χρήματα, για το δεύτερο πακέτο βοήθειας εάν οι χώρες της ευρωζώνης πιστεύουν ότι δεν θα αποδώσουν. Δυστυχώς, το μήνυμα που φθάνει ταυτόχρονα, είναι, εντάξει βάζουμε τα χρήματα αυτά, αλλά πιθανότατα να μην αποδώσουν. Αυτό έχει καταστροφικές συνέπειες\”, τόνισε ο Μπαρόζο στις Βρυξέλλες.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής πρόσθεσε ότι ο έλληνας πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος θα ταξιδέψει την Τετάρτη στις Βρυξέλλες για συνομιλίες με τον ίδιο και με αρκετούς επιτρόπους.

Παράλληλα, η Επιτροπή ανακοίνωσε ότι ομάδα εμπειρογνωμόνων της ΕΕ αναχώρησε σήμερα για την Αθήνα, για να βοηθήσει την κυβέρνηση ν΄αντιμετωπίσει το πρόβλημα της ανεργίας στους νέους, το οποίο έχει φθάσει σε ποσοστό περίπου 50%.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook