Τα αποστελέσματα του αυτεπάγγελτου ελέγχου στην αγορά σκυροδέματος στην Κρήτη προκειμένου να διαπιστωθεί αν λειτουργεί ο ανταγωνισμός θα συζητηθούν στην ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού στη συνεδρίαση που έχει προσδιοριστεί για τις 8 Μαρτίου 2012. Στόχος είναι να διαπιστωθούν πιθανές παραβάσεις των άρθρων 1 και 2 του ν. 703/77, περί ανταγωνισμού.

Αυτή είναι η μία από τις τρεις υποθέσεις που έχει προγραμματιστεί να εξεταστούν από την επιτροπή μέσα στο Μάρτιο και έως τις αρχές Απριλίου. Συγκεκριμένα, στις 5 Απριλίου 2012 θα εξεταστεί από την ολομέλεια η καταγγελία (με ημ. αρ. πρωτ. 6697/15.11.07) της ανώνυμης εταιρείας <<Τεχνόπολις CINE Τσαγκαράκης ΑΕΕ>> κατά της ανώνυμης εταιρίας <>, σύμφωνα με τα άρθρα 2 και 2α του ν. 703/1977, ως ίσχυε κατά τον επίμαχο χρόνο ενώ στις 5 Μαρτίου θα εξεταστεί η, εξ αναβολής από 16 Φεβρουαρίου 2012, καταγγελία του Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος Α.Ε. κατά των συμφωνιών αποκλειστικής προμήθειας που έχουν συναφθεί μεταξύ της FORTHNET Α.Ε. και των ελεύθερα μεταδιδόμενων ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών πανελλήνιας εμβέλειας, για διαπίστωση τυχόν παράβασης των άρθρων 1 και 2 του ν. 3959/2011.

Σχετικά με τη λειτουργία του ανταγωνισμού στην αγορά της Κρήτης υπενθυμίζεται ότι η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων του νομού Ηρακλείου είχε προχωρήσει σε καταγγελίες για διακίνηση <<χύμα>> τσιμέντου αμφιβόλου ποιότητας, το οποίο δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στις τοπικές επιχειρήσεις που προσπαθούν εν μέσω κρίσης να επιβιώσουν, απροστάτευτες απέναντι στον αθέμιτο ανταγωνισμό και στις ιδιαίτερα χαμηλές τιμές που διέθεταν οι διακινητές το <<χύμα>> τσιμέντο.

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι το καλοκαίρι σε επιχείρηση του ΣΔΟΕ και της Αστυνομίας στην ενδοχώρα του νομού Ηρακλείου εντοπίστηκε -για πρώτη φορά- εταιρεία που διοχέτευε στην ντόπια αγορά <<χύμα>> τσιμέντο.

Express.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook