Το αδιαχώρητο επικράτησε φέτος στο Καρναβάλι Αρκαλοχωρίου, το οποίο ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας διοργάνωσε με επιτυχία την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου. Χιλιάδες θεατές κατέκλυσαν την κεντρική οδό του Αρκαλοχωρίου και παρακαλούθησαν με ενθουσιασμό τη μεγάλη αποκριάτικη παρέλαση, που φέτος ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Περισσότεροι από 1100 καρναβαλιστές χόρευαν και τραγουδούσαν στους ρυθμούς της αποκριάς, μεταφέροντας τον παλμό τους στο κοινό που ξεφάντωσε μαζί τους. Με τα χειροκροτήματα του κόσμου να μη σταματούν, οι καρναβαλιστές εντυπωσίασαν με την ευρηματικότητα και τη σκωπτικότητα των μεταμφιέσεών τους.

Η μεγάλη αποκριάτικη παρέλαση άνοιξε με το Βασιλιά Καρνάβαλο ως «Καλλικράτη» και τα «νέα πακέτα μέτρων». Τα οικονομικά βάρη, οι πολιτικοί σε εθνικό, αλλά και σε διεθνές επίπεδο, το ΔΝΤ και η Τρόικα είχαν φέτος την τιμητική τους. Δεκάδες άρματα εμπνευσμένα από την επικαιρότητα έκλεψαν την παράσταση, ενώ από τη φαντασία των καρναβαλιστών δεν έλλειψε ούτε η διακωμώδηση των εθίμων. Αμέσως μετά το τέλος της αποκριάτικης παρέλασης πλήθος και καρναβαλιστές έγιναν μια παρέα στην Πλατεία Ελευθερίας στο Αρκαλοχώρι, όπου διασκέδασαν σε μια μεγάλη αποκριάτικη γιορτή, με χορό και τραγούδι μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Η αυλαία των εκδηλώσεων του Δήμου Μινώα Πεδιάδας για τη φετινή αποκριά έπεσε την Καθαρά Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου, στο Θραψανό με ομάδες μασκαράδων να πραγματοποιούν την καθιερωμένη παρέλαση στο κέντρο του χωριού. Στη συνέχεια, συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία μαζί με όλους τους θεατές και πραγματοποίησαν τα παραδοσιακά Κούλουμα.

Επιπλέον, από νωρίς το πρωί της Καθαράς Δευτέρας διοργανώθηκαν αναβιώσεις παραδοσιακών εθίμων και κούλουμα σχεδόν σε όλα τα τοπικά διαμερίσματα του Δήμου Μινώα Πεδιάδας. Συγκεκριμένα, στο Διαβαϊδέ και στον Καραβάδω αναβίωσαν τη γιορτή των γερόντων «Απαλέθια», στη Γαρίπα κατασκεύσαν χαρταετούς με τον παραδοσιακό τρόπο, ενώ κούλουμα διοργανώθηκαν στο Καστέλλι, το Σμάρι, τους Ζωφόρους, τους Αποστόλους, την Τουρλωτή, το Λευκοχώρι, το Σκινιά, τη Ζήντα και το Χουμέρι.

Τέλος, στο Νιπιδιτό, ο κόσμος γέλασε με την ψυχή του με το θεατρικό δρώμενο «Ο γάμος του Τροϊκούλη» που με σατιρική διάθεση και άφθονο χιούμορ σχολίαζε την επικαιρότητα της χρονιάς.

Ένα θερμό ευχαριστήριο μήνυμα απέστειλε σε όλους όσοι συνέβαλλαν στην επιτυχία των εκδηλώσεων ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας, κ. Ζαχαρίας Καλογεράκης, τονίζοντας: «Ευχαριστούμε όλον τον κόσμο που τίμησε με την παρουσία του τις αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου μας και ιδιαίτερα την οργανωτική επιτροπή, τους πολιτιστικούς συλλόγους, τους φορείς και τους πολίτες, που με την εθελοντική τους συμμετοχή στήριξαν τη διοργάνωση, χαρίζοντας στους θεατές χαμόγελα και ευχάριστες στιγμές, ενάντια στη δύσκολη περίοδο που βιώνουμε. Καλή Σαρακοστή!»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook