«Δώστε στην Ελλάδα μια ευκαιρία» έχει τίτλο το ολοσέλιδο κείμενο μεγάλης διαφημιστικής εκστρατείας που προωθεί και χρηματοδοτεί ομάδα Ελλήνων επιχειρηματιών, το οποίο καταχωρείται τις τελευταίες τρεις ημέρες σε πολύ μεγάλης κυκλοφορίας ξένες εφημερίδες. Η καμπάνια παραφράζει το γνωστό τραγούδι του Τζον Λένον, Give Peace a chance, σε «Give Greece a chance».

Μεταξύ άλλων, οι επιχειρηματίες αναφέρουν ότι οι μεγάλες αυξήσεις της φορολογίας σε συνδυασμό με τις μειώσεις των μισθών και των συντάξεων βοήθησαν στη μείωση του πρωτογενούς δημοσιονομικού ελλείμματος της Ελλάδας από 24,7 δισ. ευρώ σε 5,2 δισ. ευρώ σε μόλις δύο χρόνια , αλλά η λιτότητα δεν έχει ακόμα τελειώσει.

Η ανεργία έχει φτάσει το 21%, η Ελλάδα εισέρχεται στο πέμπτο έτος της ύφεσης, το τίμημα είναι βαρύ και δεν πρέπει να αποδειχθεί μάταιο.

Οι επιχειρηματίες πιστεύουν ότι η δημιουργία μίας νέας Ελλάδας είναι δυνατή: μία χώρα σύγχρονη, ανταγωνιστική και δημιουργική, με σταθερό μέλλον στην Ευρώπη. Είναι έτοιμοι για νέες θυσίες, αλλά ζητάνε επίσης χρόνο και υποστήριξη για να βγουν από έναν φαύλο κύκλο πέντε χρόνων ύφεσης.

Τόσο στη σελίδα της κίνησης στο facebook όσο και στο twitter υπάρχουν χιλιάδες συμμετοχές.

express.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook