Σοβαρά και αρκετά ήταν τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν χθες και σήμερα, μέχρι και τα ξημερώματα από τους ισχυρούς ανέμους που έπνεαν κυρίως στη δυτική Κρήτη και συγκεκριμένα τα Χανιά και το Ρέθυμνο.

Ειδικότερα και μόνο στα Χανιά η Πυροσβεστική Υπηρεσία κλήθηκε σε 15 κοπές δένδρων σε διάφορα σημεία της πόλης αλλά και εκτός των ορίων του δήμου Χανίων.

Επίσης σημειώθηκαν τουλάχιστον 5 πτώσεις αντικειμένων που παρασύρθηκαν από τους ισχυρούς ανέμους σε Ι.Χ αυτοκίνητα προκαλώντας ευτυχώς μόνο υλικές ζημιές, ενώ επίσης πυρκαγιά προκλήθηκε και σε ρολόι της ΔΕΗ σε κατοικία.

Σε αρκετές περιπτώσεις παράλληλα χρειάστηκε και η συνδρομή της ΔΕΗ καθώς πολλά καλώδια κόπηκαν από τον  ισχυρό αέρα με συνέπεια να σημειωθούν διακοπές στην ηλεκτροδότηση σε διάφορες περιοχές των Χανίων.

Προβλήματα, επίσης τα οποία αποκαταστάθηκαν  δημιουργηθήκαν και σε αρκετά σημειά του επαρχιακού οδικού δικτύου στα Χανιά με καταπτώσεις βράχων λόγω της ισχυρής βροχόπτωσεις με αποτέλεσμα προσωρινά, να μην είναι δυνατή η διέλευση των οχημάτων.

Ειδικότερα, προβλήματα είχαν σημειώθεί στο οδικό δίκτυο του δήμου Σφακίων στην περιοχή Ασκύφου, στην περιοχή του Ομαλού,αλλά και σε διάφορα άλλα σημεία του Εθνικού Οδικού δικτύου.

Λιγότερα ήταν τα προβλήματα που παρουσιάστηκα στο Ρέθυμνο καθώς η Πυροσβεστική Υπηρεσία κλήθηκε να παρέμβει σε 6 περιπτώσεις που κρίθηκε αναγκαία η κοπή δένδρων, ενώ στο λιμάνι του Ρεθύμνου τα νερά βγήκαν στην στεριά με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα σε αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα εκεί.

Τουλάχιστον τις πρωινές ώρες δεν προέκυψαν ανάλογα προβλήματα σε Ηράκλειο και Λασίθι. Μικρά προβλήματα προέκυψαν στο οδικό δίκτυο στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας προς τις Μοίρες, ενώ τα σχολεία στο οροπέδιο Λασιθίου και σε ορεινές περιοχές της Γόρτυνας Ηρακλείου θα παραμείνουν κλειστά λόγω της χιονόπτωσης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook