Οι μεγάλες τράπεζες δεν θα δανείσουν χρήματα στην Ελλάδα σύντομα δεδομένων των απωλειών που έχουν υποστεί, αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η Die Welt, επικαλούμενη εμπιστευτική έκθεση του Διεθνούς Χρηματοοικονομικού Ινστιτούτου (IIF).

Σύμφωνα με την ίδια έκθεση, ο διεθνής τραπεζικός κλάδος μπορεί να είναι λιγότερο πρόθυμος να δανείσει τις Πορτογαλία, Ιρλανδία και Ισπανία κατά τους επόμενους μήνες, δεδομένου ότι οι χώρες αυτές αγωνίζονται να καλύψουν τους δημοσιονομικούς τους στόχους.

Σημειώνεται πως ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών κ. Ευαγγ.Βενιζέλος είχε χθες το απόγευμα μακρά τηλεφωνική συνδιάσκεψη με τον Τσάρλς Νταλάρα και το επιτελείο του Διεθνούς Χρηματοοικονομικού Ινστιτούτου για μία σειρά από θέματα που συνδέονται με το PSI.

Εξάλλου, ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της γαλλικής ασφαλιστικής εταιρείας Groupama SA Τιερί Μαρτέλ δήλωσε στην Le Figaro πως η εταιρεία το 2011 κατέγραψε καθαρές ζημίες 2,7 δισ. ευρώ, λόγω απωλειών που απορρέουν από την ελληνική κρίση χρέους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook