Με αφορμή το σημαντικό φιλικό της Εθνικής μας ομάδας την Τετάρτη το βράδυ στο Παγκρήτιο Στάδιο βρέθηκε στο στούντιο του «Κρήτη Σπορ Fm 87,6» ο πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλάθλων της Εθνικής μας ομάδας του «Γαλανόλευκου Φάρου» κ. Νίκος Φλέκας.

Ο κ. Φλέκας αναφέρθηκε στην απόφαση να παίξει η Εθνική το φιλικό με το Βέλγιο στο Παγκρήτιο Στάδιο , μίλησε για το μυστικό της επιτυχίας της Εθνικής ομάδας τα τελευταία χρόνια , αναφέρθηκε στο γεγονός ότι δεν υπάρχει κάποιος παίκτης από τις ομάδες της Κρήτης στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα , ενώ μίλησε και για τις εκδρομές που ετοιμάζει ο «Γαλανόλευκος Φάρος» για την τελική φάση του Euro 2012.

Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του προέδρου του «Γαλανόλευκου Φάρου» στον «Κρήτη Σπορ Fm 87,6» :

Για τον «Γαλανόλευκο Φάρο» και το γεγονός ότι η Εθνική επιστρέφει μετά από περίπου 3 χρόνια ξανά στο Ηράκλειο :

«O «Γαλανόλευκος Φάρος» ιδρύθηκε στο Πόρτο το 2004. Πλέον κλείνουμε οκτώ χρόνια πορείας στην Εθνική ομάδα έχοντας ζήσει απίστευτες χαρές. Πάλι η Ελλάδα όπως το 2004 , πάλι μας τυχαίνει το τελευταίο φιλικό πριν το Euro 2012 . Ευχαριστώ τον κ. Πιλάβιο που ασπάστηκε αυτό το αίτημα μας. Ήταν απόφαση των διεθνών να έρθουν στην Κρήτη. Η ώρα είναι δύσκολη , υπάρχει κακός καιρός αλλά βάλτε ένα μπουφάν για να γεμίσουμε το Παγκρήτιο και να δώσουμε το χειροκρότημα μας στα παιδιά της Εθνικής».

Για το παιχνίδι με το Βέλγιο :

«Το παιχνίδι θα είναι καταπληκτικό . Τα Βέλγιο μπορεί να μην είναι στο Euro 2012 αλλά έχει πολύ καλή ομάδα γιατί αρκετοί παίκτες του παίζουν σε μεγάλες ομάδες του εξωτερικού . Όταν η Εθνική έρχεται στην Κρήτη πρέπει να την υποστηρίζουμε. Υπάρχει ένα χαμηλό εισιτήριο και το να φωνάζεις σε αυτές τις ημέρες Ελλάδα είναι ευχάριστο. Στο σκέπαστρο στις θύρες 9,10 και 11 κοστίζει 10 ευρώ το εισιτήριο. Πρέπει να αποδείξουμε ότι το σπίτι της Εθνικής Ελλάδος είναι στο Ηράκλειο».

Για το ποιο είναι το μυστικό της Εθνικής στην καλή πορεία των τελευταίων χρόνων :

«Όλα τα παιδιά αγαπάνε την φανέλα με το εθνόσημο και αφήνουν εκτός τις ομάδες τους. Αυτή η Εθνική ομάδα έχει τα κότσια να φτάσει στους «8». Όλοι οι Έλληνες θέλουμε να συναντηθούμε την Γερμανία για να δώσουμε και άλλες απαντήσεις».

Για τις διαφορές που υπάρχουν με την Εθνική του Ρεχάγκελ σε σχέση με αυτή του Σάντος :

«Με τον κ. Ρεχάγκελ η Εθνική ήταν 68η στον κόσμο και όταν έφυγε ο Ρεχάγκελ ήταν 8η. Για πρώτη φορά η Ελλάδα έκανε απίστευτη συγκομιδή σε πόντους με τον Ρεχάγκελ στον πάγκο της . Το ότι συνεχίζει και πάει καλά δεν φταίει μόνο ο προπονητής , αλλά πολλά εξαρτώνται και από τους διεθνείς. Οι διεθνείς που παραμένουν από το 2004 έχουν ποτίσει τα νέα παιδιά για την αγάπη για το εθνόσημο. Ευτυχώς με την κρίση που έχουν οι ελληνικές ομάδες χρησιμοποιούν Έλληνες παίκτες. Αυτό δίνει το δικαίωμα στο Σάντος να έχει περισσότερες επιλογές».

Για το γεγονός ότι δεν κλήθηκε κάποιος παίκτης στην Εθνική από τις ομάδες της Κρήτης που παίζουν στην Super League :

«Ο προπονητής είναι αυτός που διαλέγει το υλικό. Και ο Ταυλαρίδης και ο Παπουλής μπορούσαν να είναι άνετα στην Εθνική. Το θέμα είναι ότι ήρθε η Εθνική στο Ηράκλειο. Εγώ δεν μένω στα πρόσωπα. Αποκλειστικός υπεύθυνος είναι μόνο ο Σάντος . Εγώ παρακαλώ τα παιδιά του ΟΦΗ και του Εργοτέλη να έρθουν και να φωνάξουν για την Ελλάδα στο Παγκρήτιο Στάδιο. Αυτή η Εθνική ομάδα μπορεί να μην έχει παίκτη του ΟΦΗ έχει όμως άλλα παιδιά όπως ο Σαμαράς, ο Σηφάκης, ο Τζόρβας και ο Καρνέζης που έχουν περάσει από τον ΟΦΗ και ο Σαμαράς και ο Σηφάκης είναι Κρητικοί. Με τον κ. Σάντος έχουν μπει κοντά στους 40 με 50 παίκτες και έχουν παίξει».

Για το αν μπορεί να γίνει η μόνιμη έδρα της Εθνικής :

«Η Εθνική μπορεί αντί στο Καραϊσκάκη να παίζει στο Παγκρήτιο. Παίξαμε στο Καραϊσκάκη με την Ιταλία που ήταν παγκόσμια πρωταθλήτρια και είχε 3.500 κόσμο . Αν στο Παγκρήτιο έχουμε 15.000 κόσμο θα είναι μια πολύ μεγάλη επιτυχία».

Για το λεύκωμα του «Γαλανόλευκου Φάρου» και την παρουσίαση του την Τετάρτη το μεσημέρι σε κεντρικό ξενοδοχείο του Ηρακλείου :

«Όπου ταξιδεύει η Εθνική είμαστε δίπλα της. Είμαι υπερήφανος για αυτό το λεύκωμα. Στην παρουσίαση θα είναι μαζί μας ο Νίκος Μαχλάς που μας οδήγησε στα τελικά του Μουντιάλ το 1994 , ο Νίκος Αναστόπουλος που παραμένει ακόμη και τώρα ο πρώτος σκόρερ της Εθνικής και ο Τάκης Φύσσας. Το λεύκωμα προλογίζουν ο κ. Πιλάβιος, ο κ. Γιαννακόπουλος και ο Θοδωρής Ζαγοράκης. Δεν πωλείται στα βιβλιοπωλεία υπάρχει στο glf.gr και μέσω αυτού του σάιτ μπορούν να γίνουν παραγγελίες».

Για τις εκδρομές που ετοιμάζει ο «Γαλανόλευκος Φάρος» για τα τελικά του Euro 2012 :

«Δεν γίνεται να λείπουμε από την τελική φάση που είναι μια μαγική γιορτή και όποιος δεν το έχει ζήσει στα γήπεδα της Πορτογαλίας δεν πρέπει να το χάσει. Στόχος μας δεν είναι μόνο να δούνε τα ματς αλλά να περάσει καλά και ο κόσμος. Τα εισιτήρια που έχουμε πάρει είναι στα κάτω διαζώματα των γηπέδων. Όσο για τις εκδρομές φεύγει ένα αεροπλάνο 6 προς 7 Ιουνίου με 186 θέσεις και ήδη έχουν πουληθεί οι 140 και θα φύγει στις 1 τα ξημερώματα από τα Χανιά. Υπάρχει ένα πρόγραμμα για 8 ημέρες και ένα πρόγραμμα για 13 ημέρες. Μαζί με φόρους , ξενοδοχεία και εκδρομές είναι 1.200 ευρώ για τις 8 ημέρες χωρίς τα εισιτήρια του αγώνα και 1.800 ευρώ για τις 12 ημέρες . Η ζήτηση που υπάρχει είναι τεράστια . Πληροφορίες για κρατήσεις μπορούν να γίνουν στο site του «Γαλανόλευκου Φάρου». Θα υπάρχει και ένα τριήμερο με δύο διανυκτερεύσεις για όσους θέλουν να δουν μόνο το πρώτο παιχνίδι. Το εισιτήριο για το πρώτο ματς είναι 45 ευρώ και για τα άλλα δύο κοστίζει 30 ευρώ. Ο Σύλλογος είναι Πανελλήνιος έχει 23 αντιπροέδρους σε όλη την Ελλάδα. Ως ΕΠΣΗ Ηρακλείου έχουμε ζητήσεις να φέρουμε το μουσείο στο Ηράκλειο. 24 Μαρτίου με μια 1 Απριλίου το μουσείο του «Γαλανόλευκου Φάρου» θα μεταφερθεί στο Φλίσβο στο Παλαιό Φάληρο για να μπορέσει να το δει αρκετός κόσμος και παλιοί διεθνείς ποδοσφαιριστές».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook