Στην Τουρκία αναμένεται ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς για συνομιλίες σχετικά με τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή υπό το φως της συμφωνίας που επιτεύχθηκε για συγκρότηση παλαιστινιακής κυβέρνησης εθνικής ενότητας ανάμεσα στη Φατάχ και τη Χαμάς.

Ο Μαχμούντ Αμπάς συναντάται την Τρίτη με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου και την Τετάρτη με τον πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν και τον πρόεδρο Αμπντουλάχ Γκιουλ.

Διπλωματικές πηγές στην Άγκυρα -η οποία σταθερά επιδιώκει ρόλο μεσολαβητή ανάμεσα στη Φατάχ και τη Χαμάς- δήλωσαν πως στο επίκεντρο των επαφών του Αμπάς θα βρεθούν όλες οι πρόσφατες εξελίξεις στην περιοχή, περιλαμβανομένης της συγκρότησης κυβέρνησης εθνικής ενότητας.

Ο Μαχμούντ Αμπάς και ο εξόριστος ηγέτης της Χαμάς Χάλεντ Μεσάαλ συναντήθηκαν την περασμένη Τετάρτη στο Κάιρο για νέες συνομιλίες σχετικά με τη συγκρότηση της κυβέρνησης συνεργασίας.

Η συμφωνία μεταξύ της Φάταχ του Μαχμούντ Αμπάς και της ισλαμιστικής Χαμάς προβλέπει τη συγκρότηση προσωρινής κυβέρνησης, η οποία θα οργανώσει τη διεξαγωγή προεδρικών και βουλευτικών εκλογών εντός των προσεχών μηνών.

(in.gr)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook