Το φως τις δημοσιότητας είδαν οι πρώτες φωτογραφίες του πρωτότυπου Emerge-E, ενός υβριδικού και πισωκίνητου supercar το οποίο η Infiniti αναμένεται να παρουσιάσει σε λίγες μέρες στην Έκθεση της Γενεύης. 
Αν και πρόωρα, διέρρευσαν μέσω του διαδικτύου οι πρώτες φωτογραφίες του εντυπωσιακού Emerge-E της Infiniti. Όπως φαίνεται τόσο από τις κατατοπιστικές εικόνες που σας παραθέτουμε, όσο ασφαλώς και από την ίδια την ονομασία του, πρόκειται για ένα άκρως εντυπωσιακό κουπέ, με φουτουριστική εξωτερική και εσωτερική περιβολή, το οποίο θα είναι υβριδικό διαθέτοντας, όπως υπόσχονται οι Ιάπωνες δημιουργοί, καταιγιστικές επιδόσεις. Σχεδιαστικά, το αμάξωμα τουEmerge-E είναι αρκετά σμιλευμένο τόσο εμπρός όσο και πίσω. Εμπρός, δεσπόζει η χαρακτηριστική πλέον μάσκα της Infini, τα πρωτοποριακά όσο και μικρά σε μέγεθος φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED, αλλά και ένα προκλητικό αισθητική καπό. Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα επίσης είναι και η λύση της γυάλινης οροφής, η οποία εκτείνεται και στο πίσω μέρος μέσω πολύ λεπτών κολονών, που χαρακτηρίζονται από την έντονη κυρτότητά τους. Μάλιστα, η προέκταση της γυάλινης επιφάνειας της οροφής μας αποκαλύπτει και το κάλυμμα της υβριδικής καρδιάς του Infiniti Emerge-E, η οποία είναι εγκατεστημένη στο κέντρο του αμαξώματος, όπως αρμόζει σε κάθε γνήσιο supercar. Γενικότερα και το πίσω μέρος του αυτοκινήτου είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό, με τα στενά επίσης φωτιστικά σώματα και τη σπορτίφ διαμόρφωση του κάτω τμήματος του προφυλακτήρα να αποτελούν τα κυρίαρχα γνωρίσματα. 






Στο εσωτερικό, η εικόνα είναι ανάλογη με την εξωτερική. Φυσικά, η διάταξη των «προχωρημένων» καθισμάτων είναι 2θεσιά, ενώ η φουτουριστική… διάθεση χαρακτηρίζει τόσο τη μορφή του συνόλου του ταμπλό, όσο ασφαλώς και των περιφερειακών χειριστηρίων και διακοπτών. Σε ότι αφορά στα μηχανικά μέρη, προς το παρόν δεν υπάρχουν διαρροές, αν και εικάζεται πως πίσω ακριβώς από την πλάτη των δύο επιβατών θα κρύβονται οι λύσεις που συναντήσαμε στα επίσης πρωτότυπα Essence και Etherea που ήδη έχει παρουσιάζει η Infiniti πριν τρία και έναν χρόνο αντίστοιχα.  Αυτό σημαίνει πως κατά πάσα πιθανότητα την κίνηση θα παρέχει ένας βενζινοκινητήρας 3,7 λίτρων, με δύο τούρμπο και 6 κυλίνδρους σε διάταξη V, σε συνδυασμό με έναν ηλεκτροκινητήρα, το οποίο, ως «πακέτο», θα αποδίδει περί τους 600 ίππους. Όπως γίνεται αντιληπτό, το νέο Emerge-E, όταν και αν τελικά πάρει το δρόμο για τη γραμμή παραγωγής των Ιαπώνων, δεν αποτελεί παρά την απάντηση της Nissan/Infiniti απέναντι στο νέο Honda NSX, αλλά και στα περισσότερο συμβατικά supercars του είδους, όπως είναι η McLaren MP4-12C και η Ferrari 458 Italia. 

Για περισσότερες πληροφορίες, υπομονή έως τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, όταν και επίσημα θα ανοίξουν οι πύλες της 82ης Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης.

 

4troxoi.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook