Τους λόγους που επιλέχθηκε το Βέλγιο αλλά και το Παγκρήτιο Στάδιο για το τελευταίο φιλικό της Εθνικής επί ελληνικού εδάφους πριν από την έναρξη της προετοιμασίας για τα τελικά του Euro 2012 ανέλυσε ο προπονητής της Εθνικής μας ομάδας Φερνάντο Σάντος στη συνέντευξη τύπου που έγινε την Τρίτη το απόγευμα στο Παγκρήτιο Στάδιο εν΄όψει του αυριανού φιλικού του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος με το Βέλγιο .

Ο κ. Σάντος ρωτήθηκε και για το αν έχει πάρει τις τελικές του αποφάσεις για τους 23 παίκτες που θα πάρει μαζί του στην τελική φάση του Euro 2012 τονίζοντας ότι «την κατάλληλη στιγμή θα γίνει η τελική επιλογή μέσα από μια λίστα 30 με 35 παικτών που έχει στα σχέδια του».

Επίσης ο ομοσπονδιακός τεχνικός έδωσε και την απάντηση του για τον λόγω που μέχρι στιγμής δεν έχει καλέσει κάποιο παίκτη από τον ΟΦΗ η τον Εργοτέλη στην Εθνική μας ομάδα.

Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του Φερνάντο Σάντος :

Για το φιλικό παιχνίδι με το Βέλγιο ο ομοσπονδιακός τεχνικός τόνισε :

«Το Βέλγιο είναι μια ομάδα που μοιάζει πολύ με τις τρεις ομάδες που θα αντιμετωπίσουμε στην φάση των ομίλων στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Είναι πολύ καλή ομάδα. Εμείς περάσαμε την πρώτη φάση των στόχων μας που ήταν να περάσουμε στην τελική φάση του Euro. Η δεύτερη φάση είναι να προετοιμαστούμε καλά, γι’ αυτό επιλέγουμε δυνατούς αντιπάλους, σαν τις ομάδες που θα αντιμετωπίσουμε στους ομίλους. Δίνουμε αυτό το φιλικό για να δούμε που πήγαμε καλά και που όχι, έτσι ώστε τον Μάιο, στην προετοιμασία μας να κάνουμε τις απαραίτητες διορθώσεις, σε ότι δεν πήγε καλά, και να υπερτονίσουμε τα καλά μας στοιχεία».

Για το αν έχει πάρει τις αποφάσεις του για την τελική 23αδα που θα πάει στο Euro 2012 :
«Έχουμε μεγάλη ομάδα που αποτελείται από 30-35 παίκτες και από εκεί θα κάνουμε την επιλογή μας . Προκύπτουν όμως προβλήματα, όπως το γεγονός ότι χτύπησε ο Ζαραδούκας, ο οποίος είναι ένας παίκτης που μπορούσα να υπολογίζω. Τραυματισμοί προκύπτουν. Την κατάλληλη στιγμή θα γίνει η επιλογή. Δεν είναι κριτήριο το αυριανό παιχνίδι για το ποιοι θα συμπεριληφθούν στην αποστολή για την τελική φάση. Είναι λογικό πολλοί από τους παίκτες που αγωνίστηκαν στην προκριματική φάση θα είναι και στα τελικά. Έχουν ήδη κριθεί σε 17-18 παιχνίδια και ανάμεσα από αυτούς θα βγει η αποστολή. Εκτός αν κάποιος άλλος εντυπωσιάσει με την απόδοσή του τους επόμενους δύο μήνες, και μας δείξει ότι μπορεί να προσφέρει στην Εθνική».

Ο κ. Σάντος δεν θέλησε να αποκαλύψει τα πλάνα του για την ενδεκάδα λέγοντας μόνο ότι θα ξεκινήσει βασικός ο Καρνέζης :

«Ο Καρνέζης θα παίξει αύριο και όσο για τους υπόλοιπους ξέρω, αλλά δεν θέλω να πω τώρα για ευνόητους λόγους».

Σε ερώτηση για τις ομάδες της Κρήτης και το γεγονός ότι δεν έχει καλέσει κανέναν παίκτη από αυτές για το φιλικό, υποστήριξε:
«Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στις ομάδες της Κρήτης. Κάνουν μια εξαιρετική δουλειά και οι δύο ομάδες. Ο ΟΦΗ που ανέβηκε από την Β’ Εθνική κάνει εξαιρετική σεζόν. Δεν θα διστάσω να καλέσω κάποιον παίκτη, αν πληροί τις προϋποθέσεις. Τα δικά μου τα κριτήρια δεν είναι τυχαία. Αν κάποιος παίκτης θεωρώ ότι αξίζει να αγωνιστεί θα τον καλέσω».

Τέλος για την επιλογή του Παγκρητίου για το φιλικό, ο Σάντος είπε:

«Επιλέξαμε αυτό γήπεδο από μια σειρά άλλων, γιατί είναι παθιασμένοι στην Κρήτη με το ποδόσφαιρο. Είμαστε σίγουροι ότι όσοι έρθουν αύριο στο γήπεδο θα υποστηρίζουν την ομάδα ως το τέλος. Θέλω ένα γεμάτο γήπεδο, για να πάρει δύναμη η ομάδα».

Σε ότι αφορά τον ίδιο και την παραμονή του στον πάγκο της Εθνικής ομάδας :
«Δεν αλλάζουν από τη μια μέρα στην άλλη τα πράγματα. Όταν υπάρξει κάτι νεότερο θα σας πω».

Οι Βέλγοι δημοσιογράφοι ρώτησαν τον Σάντος για την παρουσία του στον περσινό τελικό Κυπέλλου Βελγίου της Σταντάρ Λιέγης με τη Βέστερλο και απάντησε:
«Είναι φίλος μου ο Κονσεϊσάο (σ.σ.: ήταν πέρυσι βοηθός προπονητή στην Σταντάρ), τον είχα και ως παίκτη».

Καλούμενος να κάνει ένα σχόλιο την ομάδα του Βελγίου, ανέφερε:
«Είναι μια πολύ καλή ομάδα. Βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με τις ομάδες που προκρίθηκαν στο Euro 2012. Ολοι οι παίκτες παίζουν στα πρωταθλήματά τους. Είναι συμπαγής ομάδα, δυνατή, πιέζει πολύ, και στην επίθεση έχει πολύ γρήγορους και δημιουργικούς παίκτες. Στο ποδόσφαιρο παίζεις πολλές φορές καλά, αλλά δεν τα καταφέρνεις πάντα».

Όσο για παίκτες που ξεχωρίζει από την ομάδα του Βελγίου , σημείωσε:

«Έχει πολλούς καλούς παίκτες το Βέλγιο, όπως είναι οι Μποκανί, Λουκάκου και Αζάρ. Αυτό δε έχει τόσο μεγάλη σημασία για την ομάδα μου, όσο ότι είναι μια συμπαγής ομάδα».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook