Υπέρ του διορισμού ενός Ευρωπαίου Επιτρόπου αρμόδιου για την ανασυγκρότηση της οικονομικής δομής της Ελλάδας τάσσεται ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, σε συνέντευξή του που θα δημοσιευθεί αύριο, Τετάρτη, στη γερμανική εφημερίδα Die Welt.

«Πραγματικά θα ήθελα να υπήρχε ένας Ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για την ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομικής δομής» αναφέρει χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας πως αυτό είναι απαραίτητο διότι οι οικονομικές δομές της χώρας «δεν είναι συγκρίσιμες σε τίποτε με τις δικές μας».

Η ελληνική κυβέρνηση «μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει» να προσαρμόσει την οικονομική δομή της χώρας στα ευρωπαϊκά πρότυπα, προσθέτει ο επικεφαλής του Eurogroup.

«Γι' αυτό το λόγο πρέπει να συμμετάσχουμε οι ίδιοι στην εφαρμογή(των αλλαγών)».

Ο κ. Γιούνκερ διευκρινίζει ότι δεν επιθυμεί έναν Επίτροπο που θα ελέγχει τον ελληνικό προϋπολογισμό, όπως είχε προταθεί τον Ιανουάριο από κάποιες χώρες της ευρωζώνης.

«Όχι έναν Επίτροπο αρμόδιο για την περιστολή των δαπανών στον προϋπολογισμό, όπως έχει ήδη προταθεί, αλλά έναν Επίτροπο επιφορτισμένο με την ανασυγκρότηση» τόνισε.


in.gr