Στον δρόμο για το χρίσμα του επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών που πρόκειται να διεκδικήσει την αμερικανική προεδρία, ο Μι Ρόμνεϊ θριάμβευσε τόσο στην πολιτεία του Μίσιγκαν από όπου κατάγεται καθώς και στην Αριζόνα. Με τη νίκη αυτή ο Ρόμνεϊ αποκτά σημαντικό προβάδισμα για τις επόμενες αναμετρήσεις εντός των επόμενων εβδομάδων.

Στο 87% των καταμετρημένων ψήφων στην πολιτεία του Μίσιγκαν ο Ρόμνεϊ κερδίζει με ποσοστό 41% έναντι 38% του Ρικ Σαντόρουμ – ο γερουσιαστής του Τέξας Ρον Πολ βρίσκεται στην τρίτη θέση με 12%. Στην πολιτεία της Αριζόνα ο Ρόμνεϊ είχε πιο εύκολη «δουλειά» καθώς η ψαλίδα από τον κύριο αντίπαλό του ξεπέρασε το 20%, ωθώντας τον στο να κερδίσει και τους 29 συνέδρους της πολιτείας.

Σημειώνεται, ωστόσο, ότι στις προκριματικές η ψηφοφορία είναι ανοιχτή και στους Δημοκρατικούς οι οποίοι μέχρι στιγμής φαίνεται να βρίσκονται πιο κοντά στον Ρίκι Σαντόρουμ. Οι ίδιοι οι Ρεπουμπλικανοί από την πλευρά τους θεωρούν ότι η εκλογική αυτή διαδικασία κρύβει πολλούς κινδύνους για τον τελικό υποψήφιο, με πρώτο και κύριο αυτόν της φθοράς του δημόσιου προφίλ.