Νεκρώνει σήμερα Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου το Λασίθι, καθώς σύσσωμοι φορείς και πολίτες, συμμετείχαν στο συλλαλητήριο  στο Ηράκλειο, στην 7η ΥΠΕ και στην Περιφέρεια. Οι Λασιθιώτες, υπερασπιζόμενοι το δικαίωμα τους στη Δημόσια Δωρεάν Υγεία, ξεσηκώνονται και διαμαρτύρονται ενάντια στην υποβάθμιση της περίθαλψης τους.

Από νωρίς το πρωί, πολίτες, αιρετοί άρχοντες, μαθητές, συγκεντρώθηκαν στη κεντρική πλατεία της Ιεράπετρας, προκειμένου να κατευθυνθούν με λεωφορεία με προορισμό την Περιφέρεια.

Φορείς και υπηρεσίες, με στάσεις εργασίας και απεργίες, συμμετέχουν στη σημερινή κινητοποίηση.

Πιο αναλυτικά:

- Υπό κατάληψη τελεί η Εφορία της Ιεράπετρας, λόγω της σημερινής κινητοποίηση, από μέλη της Επιτροπής Αγώνα.

- Το Εργατικό Κέντρο Λασιθίου, αποφάσισε 4ωρη στάση εργασίας όλων των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, από τις 9 το πρωί έως τις 1 το μεσημέρι.

- Οι Δημοτικές Υπηρεσίες των δήμων Ιεράπετρας και Σητείας, θα παραμείνουν κλειστές.

- Κλειστά θα παραμείνουν και τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο Δήμο Ιεράπετρας, μετά από αποφάσεις των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων.

- Κλειστά θα είναι από τις 12 το μεσημέρι και τα καταστήματα, στην ευρύτερη περιοχή της Ιεράπετρας, μετά από απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου.

- Τη συμμετοχή τους, επίσης ανακοίνωσαν η Ομάδα Παραγωγών Ανατολή, όπου θα παραμείνει κλειστή από τις 8:00 έως τις 13:00, καθώς και η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ιεράπετρας, με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. και των εργαζομένων της, ενώ παράλληλα απηύθυνε κάλεσμα για συμμετοχή στην κινητοποίηση αυτή, προς όλους τους πολίτες και ιδιαίτερα στους αγρότες.

Δήμος Ιεράπετρας

Με μεγάλη συμμετοχή των πολιτών της Ιεράπετρας ξεκίνησε η σημερινή διαμαρτυρία για την αποψίλωση των κρατικών υπηρεσιών της πόλης και τον κίνδυνο υποβάθμισης του Νοσοκομείου.

Η κινητοποίηση ξεκίνησε από το Δημαρχείο όπου περισσότεροι απο 1.000 πολίτες εξέφρασαν την αντίθεση τους στην υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών.Ο δήμαρχος κ. Σήφης Αναστασάκης στην ομιλία του τόνισε πως "είμαστε σήμερα, όλοι εδώ. Για να πούμε ξεκάθαρα και προς κάθε κατεύθυνση πως δεν αποδεχόμαστε την υποβάθμιση του τόπου μας.
Την υποβάθμιση της ζωής μας. Την ακύρωση, όσων κατέκτησε η τοπική κοινωνία με πολύχρονες προσπάθειες. Να σημειωθεί πως στο επίκεντρο της ομιλίας του ήταν το νοσοκομείο της πόλης για το οποίο ανέφερε :πρώτο μας μέλημα είναι το Νοσοκομείο μας. Το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας, που κτίσθηκε από το υστέρημα των Γεραπετριτών στα δύσκολα μεταπολεμικά χρόνια, για να καλύψει τις μεγάλες ανάγκες για δημόσια υγεία και αποτελεί κατάκτηση των αγώνων, της αγωνίας και της προσφοράς της κοινωνίας μας και του κάθε πολίτη.

Το τελευταίο διάστημα έρχονται πληροφορίες ότι απειλείται η ολοκληρωμένη λειτουργία του. Πληροφορίες που διέρρευσαν από την 7η ΥΠΕ Κρήτης και μιλούν για κατάργηση κλινικών που θα προκύψει από το δεύτερο μνημόνιο και μετατροπή του σε Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου. Αυτό δεν είναι αποδεκτό από την τοπική κοινωνία."

Πολίτες και φορείς της Ιεράπετρας  συμμετέχουν στην ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ συγκέντρωση για την υγεία στο Ηράκλειο.