Σε γραπτή του δήλωση ο βουλευτής Ρεθύμνου και υφυπ.Προστασίας του Πολίτη κ.Μανώλης Όθωνας διαψεύδει κατηγορηματικά τα όσα λέγονται περί συγχώνευσης των Νοσοκομείων Ρεθύμνου και Χανίων.

Στην δήλωσή του ο κ.Όθωνας αναφέρει αναλυτικά τα εξής :

\”Το Νοσοκομείο Ρεθύμνου αποτελεί θέμα ζωτικής σημασίας για τον τόπο μας. Έχω πρόσφατα μιλήσει με συγκεκριμένα επιχειρήματα, στοιχεία και ερωτήματα που αποδεικνύουν ότι η κατάσταση στο Νοσοκομείο μας, παρά τα προβλήματα που πράγματι υπάρχουν, δεν είναι αυτή που καθ’ υπερβολήν συστηματικά προβάλλεται. Επίσης επανέλαβα ότι είναι αυτονόητο και δεδομένο πως όλοι θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε λύσεις και βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στο νομό μας.

Θέλω όμως να είμαι απολύτως κατηγορηματικός σε ότι αφορά στα σενάρια περί δήθεν σχεδίου συγχώνευσης του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Ρεθύμνου με το αντίστοιχο των Χανίων. ΤΕΤΟΙΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.

Θέλω να υπενθυμίσω ότι το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης δια του αρμοδίου υπουργού έχει και μετά την πρόκληση του πρόσφατου σχετικού θορύβου με σαφή και συγκεκριμένο τρόπο διευκρινίσει ότι διατηρείται η διοικητική, οικονομική και λειτουργική αυτοτέλεια του Νοσοκομείου μας και κακώς κάποιοι επιμένουν να συγχέουν το θέμα της επιστημονικής συνεργασίας με υποτιθέμενη διοικητική ή άλλου είδους συγχώνευση.

Ακόμα όμως και εκείνοι που έχουν επιφυλάξεις ή δυσπιστία για όλα αυτά που με απόλυτο τρόπο έχουν διευκρινιστεί, οι σχετικές Υπουργικές Αποφάσεις, τα σχετικά ΦΕΚ αλλά και το πρόσφατο σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Υγείας δεν αφήνουν κανένα απολύτως περιθώριο να συνεχίζεται αυτή η σύγχυση.

Από όλα τα ανωτέρω σχετικά ορίζεται ότι στην Κρήτη υπάρχουν τέσσερα αυτοτελή Νοσοκομειακά Ιδρύματα . Αυτά είναι:

1. το Γ.Ν Χανίων \”Ο Αγιος Γεώργιος\” που συγχωνεύεται με το Θεραπευτήριο Ψυχικών Παθήσεων Χανίων.

2. το Γ.Ν. Ρεθύμνου.

3. το Πανεπιστημιακό Γ.Ν. Ηρακλείου που συγχωνεύεται με το Γ.Ν. Ηρακλείου \”Βενιζέλειο – Πανάνειο\”.

4. Γ.Ν. \”Αγίου Νικολάου\” που συγχωνεύεται με τα Γ.Ν. – Κ.Υ. Ιεράπετρας – Γ.Ν. – Κ.Υ. Σητείας – Γ.Ν. – Κ.Υ. Νεαπόλεως Κρήτης \”Διαλυνάκειο\” .

Είναι φανερό ότι οποιαδήποτε επιμονή πια, στο θέμα αυτό δεν μπορεί να αποδοθεί παρά μόνο σε κακοπιστία. Λυπάμαι που αναγκάζομαι να επαναλάβω ότι ένα τόσο ευαίσθητο ζήτημα όπως αυτό της δημόσιας υγείας εξακολουθεί να χρησιμοποιείται για συνδικαλιστικούς ή μικροκομματικούς λόγους.

Το Ρέθυμνο, η κοινωνία του, οι πολιτικοί και θεσμικοί του εκπρόσωποι, οι κοινωνικοί και παραγωγικοί του φορείς, οι πολίτες του οφείλουμε να είμαστε προσηλωμένοι χωρίς αποπροσανατολισμούς στα πραγματικά προβλήματα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε σε όλους τους τομείς.

Έχουμε την υποχρέωση να καταναλώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για σκοπούς υπαρκτούς και όχι να αναλωνόμαστε σε κυνήγι μαγισσών ή για την αποτροπή ανύπαρκτων σεναρίων.

Αυτό είναι το πεδίο στο οποίο μπορεί να συγκροτηθεί η πολιτική και κοινωνική ενότητα που έχει ανάγκη το Ρέθυμνο στις δύσκολες μέρες που ζούμε.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook