Πτώση στα επίπεδα πριν το βρετανικό «όχι» στη νέα δημοσιονομική συνθήκη της ΕΕ, εμφανίζουν τα ποσοστά του πρωθυπουργού της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον. Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos MORI Political Monitor οι Τόρις εμφανίζουν πτώση τριών μονάδων.

Συγκεκριμένα, η δημοσκόπηση για τις προθέσεις των ψηφοφόρων εμφανίζει τους αντιπολιτευόμενους Εργατικούς να προηγούνται με 41%, ενώ οι Συντηρητικοί εξασφαλίζουν το 35% και οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες το 12%.

Μόνο τέσσερις στους δέκα Βρετανούς είναι σήμερα ευχαριστημένοι από την ηγεσία του Ντ.Κάμερον και το ποσοστό αποδοχής του Κάμερον είναι δέκα ποσοστιαίες μονάδες κάτω από το αντίστοιχο του Ιανουαρίου. Ωστόσο, ο συντηρητικός ηγέτης παραμένει ο δημοφιλέστερος μεταξύ των ηγετών των τριών μεγάλων κομμάτων.

Ένας από τους λόγους της πτώσης αυτής θεωρείται ότι είναι η κατάσταση της οικονομίας, καθώς σχεδόν οι μισοί από τους ερωτηθέντες θεωρούν ότι οι οικονομικές συνθήκες θα επιδεινωθούν μέσα στους επόμενους 12 μήνες.

Η οικονομία συρρικνώθηκε κατά 0,2% στα τέλη του περασμένου χρόνου, προκαλώντας ανησυχίες ότι η Βρετανία μπορεί να επιστρέψει στην ύφεση.

Η αντιπολίτευση και οι επικριτές της κυβέρνησης αποδίδουν αυτή την εξέλιξη εν μέρει στα μέτρα λιτότητας της κυβέρνησης, η οποία δυσκολεύτηκε να περάσει φέτος τις αμφιλεγόμενες μεταρρυθμίσεις στον τομέα της υγείας και της πρόνοιας.

Μπορεί τα ποσοστά των Εργατικών να εμφανίζουν άνοδο, ωστόσο τα ποσοστά αποδοχής του ηγέτη του κόμματος, Εντ Μίλιμπαντ, παραμένουν στα χαμηλότερα επίπεδα.

Πρόκειται για μια ένδειξη ότι ο νέος ηγέτης των Εργατικών έχει αποτύχει να ενώσει το κόμμα του.

Με τις βουλευτικές εκλογές να είναι προγραμματισμένες για το 2015, η κυβέρνηση συνασπισμού ποντάρει στην επιστροφή μιας σταθερής οικονομικής ανάπτυξης μέσα στο επόμενο διάστημα, ώστε να πείσει τους ψηφοφόρους της ότι τα μέτρα λιτότητας ήταν η ενδεδειγμένη λύση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook