Ο απολογισμός της τραγωδίας σε λύκειο του Οχάιο, το οποίο δέχτηκε επίθεση από ένοπλο έφηβο, έφτασε αργά το βράδυ της Τρίτης τους τρεις νεκρούς.

Ο δράστης, ο οποίος συνελήφθη και παραδέχτηκε ότι άρχισε να πυροβολεί «στα τυφλά» είναι πιθανόν να δικαστεί ως ενήλικας.

Ο 17χρονος Τι Τζέι Λέιν άνοιξε πυρ εναντίον των συμμαθητών του το πρωί της Δευτέρας στην καφετέρια του λυκείου στη μικρή πόλη Σάρντον, τραυματίζοντας πέντε από αυτούς. Τρεις από τους μαθητές εξέπνευσαν.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο WKBN, ο Λέιν έδρασε μόνος. Ο 17χρονος κρατείται από τις Αρχές και στην ανάκριση παραδέχτηκε ότι πυροβολούσε αδιακρίτως τους συμμαθητές του. Επίσης δήλωσε ότι «πυροβόλησε δέκα φορές εναντίον ομάδας νεαρών που δεν γνώριζε και ότι εκτός από το όπλο είχε μαζί του και ένα μαχαίρι».

Από την πλευρά του ο εισαγγελέας Ντέιβιντ Τζόις δήλωσε ότι ο Λέιν θα δικαστεί σε δικαστήριο ενηλίκων αντιμετώπιζοντας τρεις σοβαρές κατηγορίες ανθρωποκτονίας.

«Είναι έργο ενός και μόνο ατόμου. Διάλεξε τυχαία τα θύματά του. Δεν υπάρχει θέμα να είχε υποστεί καψόνια, ούτε υπάρχει σχέση με ναρκωτικά», τόνισε ο ίδιος.

Το επεισόδιο αυτό είναι το χειρότερο που σημειώνεται σε σχολείο των ΗΠΑ τους τελευταίους έντεκα μήνες, σύμφωνα το Κέντρο Μπρέιντι για την Πρόληψη της Ένοπλης Βίας.

«Όλοι οι μαθητές μας είναι ασφαλείς», είχε πει μετά την επίθεση ο επιθεωρητής των σχολείων του Τσάρντον, Τζόζεφ Μπέργκαντ, αφού τα παιδιά είχαν πλέον βγει από το κτίριο και η περιοχή είχε αποκλειστεί από την αστυνομία.

Οι πυροβολισμοί ξεκίνησαν από την καφετέρια αλλά ένας καθηγητής κατάφερε να κυνηγήσει και να διώξει τον ένοπλο μαθητή από το σχολείο. Ο νεαρός παραδόθηκε λίγο αργότερα σε έναν περαστικό ο οποίος κάλεσε την αστυνομία.

Οι τραυματισμένοι μαθητές είναι ηλικίας 16 και 17 ετών.

Ένας μαθητής αφηγήθηκε στο κανάλι MSNBC ότι άκουσε τους πυροβολισμούς αλλά νόμισε πως ήταν πυροτεχνήματα. «Έπειτα είδα μια ομάδα μαθητών να βγαίνει τρέχοντας έξω. Άρχισα κι εγώ να τρέχω και κάποιος φώναξε να πέσουμε κάτω».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook