Πώς είμαι σήμερα; Το ερώτημα αυτό θα ήθελε να απαντήσει βλέποντας με τα μάτια της το νέο της πρόσωπο η 58χρονη Charla Nash που έκανε μεταμόσχευση προσώπου έπειτα από επίθεση από χιμπατζή, κατά την οποία έχασε τμήμα του προσώπου της και την όρασή της.

Η γυναίκα από το Κονέκτικατ γλίτωσε από τύχη τη ζωή της μετά την επίθεση, πριν από τρία χρόνια. Ο χιμπατζής, τον οποίο μία φίλη της είχε για κατοικίδιο (!), της έκοψε τη μύτη, τα χείλια και τα βλέφαρα και την άφησε σχεδόν τυφλή.
Μιλώντας από κέντρο Αποκατάστασης στη Βοστώνη, η 58χρονη δήλωσε πως παίρνει την κάθε μέρα με τη σειρά και πως είναι ευτυχής που επέζησε. «Δεν θα με πείραζε να δω πώς είμαι τώρα», είπε στο WABC.

Η Nash αποκάλυψε πως πριν τη μοιραία επίθεση είχε ξαναδεί επιθετική συμπεριφορά από τον 14χρονο Travis και, όπως είπε, η σχέση του με τη φίλη της Sandra Herrold- που πέθανε το 2010- της φαινόταν παράξενη. Η γυναίκα αντιμετώπιζε τον χιμπατζή σαν «σύντροφο», τον άφηνε να πίνει κρασί και μερικές φορές να κοιμάται στο κρεβάτι της.

Στην κλήση που έγινε την ημέρα της επίθεσης στις πρώτες βοήθειες ακούγεται η Sandra Herrold να ουρλιάζει. Πίστευε πως ο χιμπατζής την προστάτευε και πως δεν είχε αναγνωρίσει τη φίλη της επειδή είχε αλλάξει το χτένισμά της…

Πριν από έξι μήνες η Charla Nash υποβλήθηκε σε επέμβαση διάρκειας 20 ωρών η οποία της χάρισε νέο πρόσωπο, νέα μάτια και νέα χέρια. Ομάδα τριάντα χειρουργών, νοσοκόμων και αναισθησιολόγων της «έχτισαν» το πρόσωπο από την αρχή.

Η ατυχία της συνεχίστηκε και λόγω μόλυνσης αναγκάστηκε να αφαιρέσει τα νέα της χέρια, ωστόσο απολαμβάνει ξανά την όσφρηση, που είχε χάσει και μπορεί να φάει στέρεη τροφή. «Το νέο πρόσωπο μου έδωσε πίσω τη ζωή», λέει, καθώς πριν την επέμβαση έκρυβε το πρόσωπο που της είχε απομείνει πίσω από ένα βέλο.

Η θεραπεία της 58χρονης θα συνεχιστεί κι ελπίζει πλέον να αποκτήσει και πάλι χέρια ώστε να πάρει ένα σκύλο- οδηγό για να μπορεί να μετακινείται.

Η αστυνομία πυροβόλησε και σκότωσε τον χιμπατζή μετά τη επίθεση.

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

Δείτε το βίντεο

 

(NEWSBEAST)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook