Έντονες επικρίσεις σε βάρος του ελληνικού υπουργείου Ανάπτυξης διατυπώνει το γερμανικό υπουργείο Οικονομίας. Σε εσωτερικό του έγγραφο, που δημοσιεύει την Τετάρτη η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, το υπουργείο Οικονομίας της Γερμανίας κατηγορεί την ελληνική πλευρά ότι αθέτησε τις υποσχέσεις της και πως το ζήτημα της αύξησης της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας προφανώς δεν συνιστά προτεραιότητα. Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα ακόμη επεισόδιο στην αντιπαράθεση Ρέσλερ – Χρυσοχοΐδη.

Η Ελλάδα δεν κάνει χρήση της βοήθειας που της προσφέρει η Γερμανία στο πεδίο της ανάπτυξης και της προσέλκυσης επενδύσεων, παρά τη σχετική συμφωνία που έχουν υπογράψει το γερμανικό υπουργείο Οικονομίας και το ελληνικό υπουργείο Ανάπτυξης, αναφέρει το εσωτερικό έγγραφο του γερμανικού υπουργείου που έχει στην κατοχή της η Süddeutsche Zeitung.

«Ένας προσωρινός απολογισμός της γερμανικής προσφοράς στήριξης είναι απογοητευτικός. Η υλοποίηση των συμφωνηθέντων από την ελληνική πλευρά παραμένει ανεπαρκής» αναφέρει το έγγραφο.

Σύμφωνα με την ελληνική υπηρεσία της Deutsche Welle, το γερμανικό υπουργείο αναφέρεται στο ζήτημα της δημιουργίας μιας αναπτυξιακής τράπεζας που συμφώνησαν οι δύο πλευρές, σημειώνοντας ότι οι σχετικές διαδικασίες καρκινοβατούν.

Το ζήτημα της αύξησης της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας προφανώς δεν συνιστά προτεραιότητα της ελληνικής πλευράς, υπογραμμίζει το έγγραφο.

Το ίδιο ισχύει και για τα χρέη του ελληνικού δημοσίου προς γερμανικές επιχειρήσεις. Και όπως σημειώνουν τα στελέχη του υπουργείου Οικονομίας: «Το μεγαλύτερο μέρος των παλαιότερων υποθέσεων δεν έχει ακόμη επιλυθεί».

Σε δημοσίευμα της Süddeutsche Zeitung με τίτλο «Πολύ φασαρία και κούφια λόγια», αναφέρεται ότι ο Έλληνας υπουργός Ανάπτυξης, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, «υποσχέθηκε πολλά στους Γερμανούς, όπως την κατάργηση των γραφειοκρατικών εμποδίων στο πεδίο των επενδύσεων, την επίλυση του προβλήματος των χρεών του ελληνικού δημοσίου προς τις γερμανικές εταιρείες και άλλα».

«Εάν άκουγε κανείς τον ενθουσιασμό του πολιτικού του ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να πιστέψει ότι η κατεστραμμένη Ελλάδα βρίσκεται εδώ και καιρό στην πορεία για ένα καλύτερο μέλλον» αναφέρει η εφημερίδα.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook