Η Ολυμπία Σνόου, το μόνο ελληνικής καταγωγής μέλος της Γερουσίας, δεν πρόκειται να διεκδικήσει την βέβαιη επανεκλογή της τον Νοέμβριο στην Πολιτεία του Μέιν.
 
Εχει δημιοιυργηθεί ένας «ασφυκτικός κύκλος κομματικής ιδεολογίας ο οποίος δεν με ικανοποιεί», δήλωσε η Ολυμπία Σνόου, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει πρόβλημα υγείας της ίδιας ούτε του συζύγου της ούτε και πρόβλημα χρηματοδότησης της προεκλογικής καμπάνιας της.ι «Δεν ήταν εύκολη η απόφασή μου ύστερα από 33 χρόνια στο Κογκρέσο», δήλωσε αλλά «έχω απογοητευθεί από την πολωμένη ατμόσφαρα που επικρατεί στη Γερουσία, κάτι που είναι αντίθετο με την ιδεολογία μου».
 
Από τους λίγους μετριοπαθείς Ρεπουμπλικάνους της Γερουσίας, ψηφίζοντας επανειλημένα με τους Δημοκρατικούς σε κρίσιμης σημασίας νομοσχέδια η Ολυμπία Σνόου, 65 ετών, είναι κόρη του Γεωργίου Μπούκλη ο οποίος μετανάστευσε στην Αμερική στην δεκαετία του \’30 απο την Σπάρτη.
 
Η αιφνιδιαστική αποχώρηση της Ολυμπίας Σνόου από την πολιτική δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα στους Ρεπουμπλικανούς, οι οποίοι είχαν 100% εξασφαλισμένη μια έδρα στην επόμενη Γερουσία. Η απώλειά της–κάτι που δεν αποκλείεται–θα ήταν πλήγμα στην προσπάθειά τους να εξασφαλίσουν την πολυπόθητη πλειοψηφία στο σώμα.
 
Η ζωή της ελληνοαμερικανίδας γερουσιαστού είναι σενάριο για ταινία του Χόλιγουντ, γράφει το «Eashington Post». Σε ηλικία 10 ετών έχασε τον πατέρα και τη μητέρα της και την ανέλαβαν οι θείοι της. Μόλις πήρε το δίπλωμά της από το πανεπιστήμιο του Μειν παντρεύτηκε τον πολιτειακό βουλευτή Πίτερ Σνόου ο οποίος σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα το 1973. Τον διαδέχθηκε στην τοπική βουλή και το 1978 κέρδισε την βουλευτική έδρα των Ρεποιυμπλίκανών στο Κογκρέσο.
 
Στην Ουάσιγκτον η Ολυμπία Σνόου διακρίθηκε για την δραστηριότητά της σε θέματα κοινωνικοό ενδιαφέροντος, πρωτοστατούσε σε κινήσεις και νομοσχέδια που είχαν ενδιαφέρον για την Ελλάδα και την Κύπρο και απέκτησε ευρύτερη πολιτική δύναμη όταν, το 1989, παντρεύτηκε έναν άλλο βουλευτή του Μέιν, τον Τζον Μακειν ο οποίος αργότερα έγινε κυβερνήτης της Πολιτείας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook