Εξαίρεση για ορισμένες κατηγορίες ανέργων από τις μειώσεις του επιδόματος ανεργίας, μελετά το υπουργείο Εργασίας, σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό Γιώργο Κουτρουμάνη.

Σε συνομιλία του με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο κ. Κουτρουμάνης είπε πως το επίδομα ανεργίας συμπαρασύρεται από την απόφαση για μείωση του κατώτατου μισθού κατά 22%, ωστόσο το υπουργείο καταβάλει προσπάθειες να εξαιρέσει συγκεκριμένες ομάδες ανέργων.

Σύμφωνα πάντως με τις νομοτεχνικές βελτιώσεις στο νυν νομοσχέδιο και συγκεκριμένα στην τροπολογία 781/56, ορίζεται ότι το βασικό επίδομα ανεργίας θα προκύψει από την ΚΥΑ των υπουργών Εργασίας και Οικονομικών.

Μέχρι να εκδοθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση, θα ισχύει το υπάρχον καθεστώς στα επιδόματα ανεργίας.

Πάντως, ανέφερε ότι δεν είναι σε θέση να πει ακόμη ποιους θα αφορά και πώς ακριβώς θα γίνει, αλλά εξέφρασε την ελπίδα ότι σύντομα θα μπορεί να κάνει ανακοινώσεις.

Επίσης, η βεβαίωση πιστοποίησης των ανέργων που εκδίδονται από το Γραφείο Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας και τα παραρτήματά του, εξομοιώνεται με την κάρτα εργασίας που εκδίδει ο ΟΑΕΔ, ενώ το ίδιο ισχύει και για τους εγγεγραμμένους στο λογαριασμό ανεργίας προσωπικού ημερήσιων εφημερίδων Αθηνών και Θεσσαλονίκης.

Στους ανέργους αυτής της κατηγορίας θα μπορούν να εφαρμόζονται προγράμματα αντίστοιχα με αυτά που εφαρμόζονται για τους ανέργους εγγεγραμμένους στα μητρώα του ΟΑΕΔ.


in.gr