Υπεγράφη από τον ειδικό γραμματέα υδάτων του Υ.Π.Ε.Κ.Α. κ. Α. Ανδρεαδάκη η προέγκριση δημοπράτησης των δικτύων ύδρευσης για το Γάζι και της Ροδιά, δυο εξωτερικών δικτύων, τα οποία θα μεταφέρουν αφαλατωμένο νερό από τον Αλμυρό:
α) προς τις κεντρικές δεξαμενές στη θέση «Κουμπέδες» για την υδροδότηση της περιοχής του Γαζίου
β) προς τις κεντρικές δεξαμενές στη θέση «Καλυβάκη», για την υδροδότηση των περιοχών της Ροδιάς και της Αγίας Πελαγίας, μέσα από το νέο δίκτυο που ήδη κατασκευάζεται.

Στόχος της δημοτικής αρχής, είναι η βελτίωση της ποιότητας του πόσιμου νερού που προσφέρεται, αλλά και της ποσότητάς του, στοιχεία απαραίτητα τόσο για τους κατοίκους των περιοχών, όσο και για την κάλυψη των ιδιαίτερα αυξημένων αναγκών που παρατηρείται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, ενώ αποτελεί και μια εξαιρετική λύση στο θέμα της βελτίωσης της αγωγιμότητας του νερού.

Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης εκφράζει την ικανοποίησή του για την εξέλιξη αυτή, συγχαίρει τον πρόεδρο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Μαλεβιζίου Φ. Σαββάκη, το διευθυντή της υπηρεσίας Γ. Κουγιουμτζάκη, καθώς και όλα τα στελέχη της Δ.Ε.Υ.Α.Μ. για την άρτια μελέτη που κατέθεσαν, ευχαριστεί παράλληλα τη βουλευτή Ηρακλείου κ. Μ. Σκραφνάκη για τη συνεισφορά της και τονίζει: «Τα συγκεκριμένα δίκτυα ύδρευσης, θα βελτιώσουν κατά πολύ την ποιότητα του νερού στο Γάζι, τη Ροδιά και την Αγία Πελαγία και αποτελούν βασική παρέμβαση της δημοτικής αρχής στην κατεύθυνση της κάλυψης των αναγκών υδροδότησης των κατοίκων και των επισκεπτών του δήμου μας, τόσο από άποψης ποιότητας, όσο και από άποψη ποσότητας νερού».

Ο προϋπολογισμός του συγκεκριμένου υποέργου ανέρχεται στις 714.200 € και χρηματοδοτείται από το ΕΠΠΕΡΑΑ 2007 – 2013.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook