Οι εκατοντάδες Λασιθιώτες, που έφτασαν στα γραφεία της 7ης η ΥΠΕ λίγο πριν τις 1 το μεσημέρι της Τετάρτης 29 Φεβρουαρίου, απέσπασαν απλές διαβεβαιώσεις και μόνο για την μη υποβάθμιση των Νοσοκομείων τους, από τον Διοικητή της κ. Καρατσή.

Μετά από την τοποθέτηση αλλά και τις ερωτήσεις των μελών της τοπικής κοινωνίας, μεταξύ αυτών ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας, ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι των Νοσοκομείων αλλά και τοπικών φορέων, ο κ. Καρατσής σε κλίμα έντασης, έδωσε κάποιες απαντήσεις που δεν κάλυψαν τους παρευρισκόμενους.

Ανέφερε ότι, δε γνώριζε για κανένα χαρτί που να γράφει για υποβάθμιση Νοσοκομείου, ότι δε θα μειωθεί το προσωπικό παρά μόνο θα αυξηθεί με επικουρικούς γιατρούς και ότι, το Λασίθι θα έχει ένα Οργανισμό και για τα τέσσερα Νοσοκομεία.

Όλοι οι παρευρισκόμενοι, επέμειναν στη διοικητική αυτοτέλεια τους καθενός Νοσοκομείου χωριστά, αλλά και σε χωριστούς προϋπολογισμούς. Αυτό ανάγκασε τον διοικητή, μετά από έντονες πιέσεις του κόσμου, παρουσία μιας ολιγομελούς επιτροπής να έχει μια τηλεφωνική επικοινωνία με τον ίδιο τον Υπουργό Υγείας.

Τελικώς, μετά και από επικοινωνία με συνεργάτη του Υπουργού, ο κ. Καρατσής μη έχοντας κάτι θετικό να αναφέρει, δεν θέλησε να ενημερώσει τον κόσμο και έτσι εξοργισμένοι οι Λασιθιώτες, «μπούκαραν» μέσα στο γραφείο του ζητώντας του να παραιτηθεί.

Αμέσως μετά, αγανακτισμένοι οι Λασιθιώτες, κατευθύνθηκαν στο χώρο συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, ώστε να μεταφέρουν τα ίδια αιτήματα στον Περιφερειάρχη αλλά και όλους τους συμβούλους.

Ο Περιφερειάρχης κ. Αρναουτάκης, υποδέχθηκε τους πολίτες της Ιεράπετρας στην είσοδο του κτιρίου, όπου μετά απο  έντονους διαξιφισμούς και μικροεπεισόδια, όλοι τους μεταφέρθηκαν στο εσωτερικό του, για να διατρανώσουν τα αιτήματα τους σχετικά με το Νοσοκομείο αλλά και με τις υπόλοιπες υπηρεσίες που αποδυναμώνονται.

 

radiolasithi.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook