Μικρής διάρκειας ήταν το συλλαλητήριο και η συναυλία διαμαρτυρίας κατά των οικονομικών μέτρων και των περικοπών της κυβέρνησης που διοργάνωσαν στο Σύνταγμα η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ καθώς και το Τεχνικό Επιμελητήριο (ΤΕΕ), τον Δικηγορικό (ΔΣΑ) και τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών (ΙΣΑ), στο πλαίσιο της Πανευρωπαϊκής ημέρας δράσης των συνδικάτων.

Η καταρρακτώδης βροχή που ξέσπασε αργά το απόγευμα έδιωξε τους διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί.

Ο Μανώλης Μητσιάς αναγκάστηκε να αποχωρήσει γρήγορα από την σκηνή, ωστόσο, πρόλαβε να τραγουδήσει Μίκη Θεοδωράκη, Μάνο Χατζηδάκι και μερικά δικά του τραγούδια.

Η παρουσία της αστυνομίας ήταν διακριτική, ενώ λίγο μετά τις 19.00 άνοιξαν οι σταθμοί του Μετρό στο Σύνταγμα, το Μοναστηράκι και το Πανεπιστήμιο.

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ προχώρησαν σήμερα σε τρίωρη πανελλαδική στάση εργασίας από τις 12.00 μέχρι τις 15.00, ενώ στις 13.30 συνδικαλιστικά στελέχη πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στις δράσεις της ημέρας συμμετείχαν με τρίωρη στάση εργασίας (12.00-15.00) οι νοσοκομειακοί γιατροί, οι υπάλληλοι του ΟΤΕ (ΟΜΕ-ΟΤΕ) και οι τραπεζοϋπάλληλοι ΟΤΟΕ . Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών πραγματοποιεί 24ωρη απεργία.

Έως σήμερα συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις του ΤΕΕ με αναστολή των υπηρεσιών του σε όλη τη χώρα και αποχή των μελών του από όλες τις Επιτροπές και όλα τα Συμβούλια ελέγχου και αναθέσεων μελετών, έργων και προγραμμάτων.

Ακόμη, σε κατάληψη όλων των δημαρχείων της χώρας προχώρησε από από τις 11.00 μέχρι τις 15.00 η ΠΟΕ - ΟΤΑ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη νέα δανειακή σύμβαση και τα μέτρα του νέου μνημονίου.

Κινητοποιήσεις ενάντια στα οικονομικά μέτρα έχουμε σήμερα και στη Θεσσαλονίκη.


protothema.gr