Στη Βουλή διαβίβασε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αθ.Κατσιρώδης, το δεύτερο σκέλος της δικογραφίας που αφορά την μίσθωση από την εταιρεία Erickson Air- Crane πυροσβεστικών ελικοπτέρων, προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες του πρώην αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Σπύρου Βούγια και του υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μανώλη Όθωνα.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη από το Μάρτιο του 2011 ο κ. Κατσιρώδης έχει διαβιβάσει στη Βουλή το πρώτο σκέλος της δικογραφίας που αφορούσε την υπερτιμολόγηση μίσθωσης πέντε πυροσβεστικών ελικοπτέρων της ίδιας εταιρείας (τη στιγμή μάλιστα που υπήρχαν κρατικά πυροσβεστικά ελικόπτερα), προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες του τέως αναπληρωτή υπουργού Δημόσιας Τάξης, Χρήστου Μαρκογιαννάκη.

Η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε μετά τις καταγγελίες του κ. Βούγια από το βήμα της Βουλής (Μάιος 2010), ο οποίος επαναδιαπραγματεύτηκε την επίμαχη σύμβαση. Όπως ανέφερε ο κ. Βούγιας, το 2009 η μίσθωση του κάθε ελικοπτέρου στοίχιζε κατά 35% ακριβότερα σε σχέση με το 2010.

Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, Αντώνης Ελευθεριάνος, ο οποίος είχε αναλάβει την ποινική έρευνα, διαβίβασε το δεύτερο σκέλος της δικογραφίας στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου λόγω της εμπλοκής των ονομάτων των κ.κ. Βούγια και Όθωνα.

Παράλληλα, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών έχει ασκήσει ποινικές διώξεις για το δεύτερο σκέλος της έρευνας που αφορά τις επεκτάσεις των συμβάσεων μισθώσεως των ελικοπτέρων, από τις οποίες διαπιστώθηκε η υπερτιμολόγηση συντήρησης των πυροσβεστικών ελικοπτέρων, η οποία θεωρήθηκε επιζήμια για το ελληνικό Δημόσιο.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook