Η Εθνική Ελπίδων ηττήθηκε 0-1 από την αντίστοιχη της Γερμανίας στο «Erdgas Stadion» της πόλης Χάλε, στο πλαίσιο του 1ου προκριματικού ομίλου του EURO 2013.
Οι γηπεδούχοι, που εξασφάλισαν την πρόκριση στα μπαράζ της διοργάνωσης (8 νίκες σε ισάριθμα ματς!), ήταν ανώτεροι στο μεγαλύτερο μέρος του ματς, εκμεταλλευόμενοι και το αριθμητικό πλεονέκτημα που είχαν από το 38΄ λόγω της αποβολής με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Τριανταφύλλου. Η ελληνική ομάδα είχε κάποια καλά διαστήματα στο παιχνίδι της, προσπαθώντας με αντεπιθέσεις να απειλήσει την εστία του Τερ Στέγκεν.
 
Οι γηπεδούχοι έδωσαν από την αρχή καταιγιστικό ρυθμό στο παιχνίδι και είχαν καλή ευκαιρία μόλις στο 1ο λεπτό, όταν ο Καπίνο πρόλαβε την τελευταία στιγμή με έξοδο τον Μλάπα, ενώ στο 7΄ ο Γκιντογκάν σούταρε από πλεονεκτική θέση, στέλνοντας τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Η πίεση των Γερμανών συνεχίστηκε και στο 13΄ έφτασαν για άλλη μια φορά κοντά στο γκολ, όμως ο Καπίνο πραγματοποίησε εντυπωσιακή επέμβαση στο δυνατό σουτ του Ρούντι. Η πρώτη καλή στιγμή της ελληνικής ομάδας ήρθε στο 18΄, όταν ο Βλαχοδήμος από το ύψος του πέναλτι δεν μπόρεσε για λίγα εκατοστά να βρει τη μπάλα με το κεφάλι. Στο επόμενο λεπτό ο Μλάπα μόνος απέναντι στον Καπίνο πλάσαρε άουτ. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ισορρόπησε το παιχνίδι μετά το 25΄, δημιουργώντας επικίνδυνες αντεπιθέσεις, και θα μπορούσε να πάρει το προβάδισμα στο 32΄ , όταν ο Νόιμαν στο ύψος του πέναλτι με έγκαιρη επέμβαση στέρησε από τον Βέλλιο τη δυνατότητα να απειλήσει τον Τερ Στέγκεν. Οι γηπεδούχοι στο 36΄ απάντησαν με το δυνατό σουτ του Λασόγκα που εξουδετέρωσε ο Καπίνο. Στο 38΄ η Γερμανία απέκτησε αριθμητικό πλεονέκτημα, καθώς ο Τριανταφύλλου αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Η Γερμανία εκμεταλλεύθηκε αυτό το πλεονέκτημα, καταφέρνοντας να ανοίξει το σκορ στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων του ημιχρόνου με το δυνατό μακρινό σουτ του Πάτρικ Φουνκ.
 
Οι Γερμανοί συνέχισαν με τον ίδιο ρυθμό και στο δεύτερο ημίχρονο, φτάνοντας κοντά στο γκολ με τον Λασόγκα στο 52΄ και στο 58΄ (και στις δύο περιπτώσεις ο Καπίνο πραγματοποίησε εκπληκτικές αποκρούσεις). Η Ελλάδα απείλησε στο 60΄, όταν ο Βλαχοδήμος σούταρε από καλή θέση άουτ. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Στέφανος Καπίνο έκανε άλλη μια σπουδαία απόκρουση στο σουτ του Γκιντογκάν, ενώ στο 68΄ οι Μλάπα και Γκιντογκάν δεν μπόρεσαν να σκοράρουν με εξουδετερωμένο τον πορτιέρο της Εθνικής. Στο 71΄ ο Λασόγκα έχασε άλλη μια απίστευτη ευκαιρία (σούταρε άουτ μέσα από τη μικρή περιοχή), όπως και ο Μπάιστερ στο 87΄ με τον ίδιο τρόπο.
 
Ο Ολλανδός διαιτητής της αναμέτρησης, Ντάνι Μακέλι παρατήρησε με κίτρινη κάρτα τους Τριανταφύλλου, Ταχτσίδη, Σκόνδρα.
 
ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Τερ Στέγκεν, Γιάντσκε, Κίρχοφ, Ρούντι (89΄ Χόρνσου), Γκιντογκάν, Λασόγκα (78΄ Μπάιστερ), Μλάπα, Εσβάιν (86΄ Φόλαντ), Γιούνγκ, Νόιμαν, Φουνκ
 
ΕΛΛΑΔΑ: Καπίνο, Σκόνδρας, Ποτουρίδης, Κουρμπέλης, Τριανταφύλλου, Σταφυλλίδης, Μαυρίας (67΄ Γιαννιώτας), Βέλλιος (71΄ Γιάννου), Ταχτσίδης (83΄ Αποστολόπουλος), Πέτσος, Βλαχοδήμος
 
* Την αναμέτρηση παρακολούθησαν 6.193 θεατές.

epo.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook