Ο Γερμανός πρόεδρος Κρίστιαν Βουλφ, που παραιτήθηκε μετά τις κατηγορίες για διαφθορά, θα λαμβάνει ισόβια σύνταξη ύψους περίπου 200.000 ευρώ ετησίως, όπως προβλέπει ο νόμος, όπως ανακοίνωσε χθες η γερμανική προεδρία.

«Έπειτα από εξέταση, η προεδρία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι πληρούνται οι προϋποθέσεις για την καταβολή αυτής της σύνταξης βάσει του νόμου», αναφέρει η ανακοίνωση της προεδρίας.

«Ο πρόεδρος Κρίστιαν Βουλφ παραιτήθηκε στις 17 Φεβρουαρίου 2012 για πολιτικούς λόγους», διευκρινίζεται στο κείμενο. Στη Γερμανία οι παραιτηθέντες πρόεδροι δεν λαμβάνουν σύνταξη παρά μόνο αν παραιτήθηκαν για «πολιτικούς λόγους ή για λόγους υγείας».

Ο Βουλφ παραιτήθηκε όταν η εισαγγελία του Ανόβερου ζήτησε την άρση της ασυλίας του ώστε να διερευνηθεί σειρά από κατηγορίες εναντίον του για αποδοχή αθέμιτων προνομίων. Ο γερμανός πρώην πρόεδρος κατηγορείται ότι επωφελήθηκε της θέσης του πρωθυπουργού του κρατιδίου της Κάτω Σαξονίας για να λάβει δάνεια και χάρες και ότι στη συνέχεια προσπάθησε να «πνίξει» τις αποκαλύψεις αυτές.

Μετά την παραίτησή του πολλοί ήταν αυτοί που είχαν ζητήσει να μην καταβληθεί σύνταξη στον Βουλφ.

Σε δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε στις 19 Φεβρουαρίου στην εβδομαδιαία εφημερίδα Bild am Sonntag το 78% των ερωτηθέντων είχε δηλώσει ότι επιθυμεί ο Βουλφ να παραιτηθεί της σύνταξης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook